hjärnmos

Jag är egentligen alldeles för trött för att skriva. Men på något hjärndött är det väl avslappnade också, att bara få dra ur korken på vinflaskan och bara låta allt rinna ut på köksgolvet (metaforiskt).

Idag har vi haft intensiv-simulerat verkligheten i tre omgångar, det enda som nu finns kvar bakom skallbenet är hjärnmos . Idag fick jag även en massa beröm som jag inte kunde ta åt mig - istället tänkte jag att jag kanske råkat lura hela klassen och läraren... eller kanske var de ironiska och drev gäck med mig?! Mnjaa.. inte vidare vettigt tänkt, eller hur? :P  Så fick jag en envis magknip på eftermiddagen och jag är ännu inte botad :P

Senare, nu mot kvällen fick jag nässelutslag på vänstra armen, men inte någon annanstans :S Jag googlade på 'allergisymptom' och det verkade då inte finnas någon annan förklaring än att jag kan vara lite känslig mot skaldjur (jo jag åt skaldjur idag) men så länge man kan andas så är det lugnt :D
Det var under via google jag även fann fenomenet 'skrifthud' (dermatographic) som är en form av nässelutslag som man får av lättare rivmärken på huden.

Okej, nu har jag verkligen tömt skallen till sitt yttersta. Nu finns inget kvar att skriva.

På återseende:)

bilder - bio & flams med 3D-glisglas

Je ns bjöd mig på middag och bio :D
Det var såklart superroligt. Jag älskar att umgås med Jens - han är både min bästis och min stora kärlek på en och samma gång, och det är väl så det ska vara när man har träffat sin livskamrat ;)


Det var 3D-bio och då måste man ha på sig sådana där lustiga 3D-brillor.
Naturligtvis blev det jätteroligt att posera i dem :DJens var tvungen att ha två glasögon på sig, sina vanliga och dom till bion, annars ser han inget.


Snyggaste i Umeå... eller hur?! ;)


Målat

Idag målade jag på en av de "misslyckade" screentrycken som Jens hade tryckt på skolan. Det är ett porträtt på mig. Jag målade en på Jens också, men den är inte klar ännu.Jag är egentligen inte vidare duktig på att måla med akvareller (vattenfärg), jag har inte den traditionella tekniken och är dålig på att spara ut vita områden. Antagligen beror det på att jag målar, som man i vanliga fall målar med olja, då man tar de vita områdena sist - då det blir det bakvänt och förvirrande med akvarell :P

Men eftersom att jag ändå bryter mot akvarellreglerna så kan jag likaväl fortsätta att improvisera; nu har jag blandat hejvilt med både akvarell, tusch och utspädd akrylfärg. Huvudsaken är att det känns givande tycker jag!

Att experimentera utanför de ansedda metoderna kan ibland vara oerhört frigörande och utvecklande för det egna uttrycket i konsten, men man måste vara beredd på att misslyckas lika många gånger som man lyckas. Men det är väl så man lär sig? Det så kallade "misslyckade" kan vara en avgörande punkt i lärandeprocessen - det är så vi lär oss utesluta de metoder som inte fungerar.

Ja, det var nog bara det jag ville säga :)

Tjao!


Jag bakade i lördags


I lördags bakade jag. Denna gång gick det faktiskt ganska bra, trots att jag inte gick efter recept eller använde några mått - det brukar ju gå lite hur som helst annars ;) Dessa är fyllda med chokladkräm!! :D

Ikväll ska Tove komma och hälsa på oss. Vi ska se på skräckfilm och äta upp bakverken. Jag har varit lite slarvig med kosthållningen på senaste tiden, och dessutom har jag inte styrketränat något på ett halvår, så nu har jag inga muskler kvar på överarmarna längre.

Naturligtvis sölade jag ned mig när jag bakade, i vanlig ordning. På bilden här ovan har jag chokladmousse på magen, eller så är det chokladkräm, inte så lätt att veta. Synd att jag hatar att diska, för det blir ganska mycket disk när man bakar, och så lagar jag ju så avancerade gourmémiddagar så det blir en del grytor och pannor.

Alltså, jag tycker att jag har såå mycket viktigare saker att göra! Det finns inte tillräckligt med tid på dygnet för att göra allt, då måste man ju prioritera bort onödiga saker (som att diska och dammsuga). Ibland tycker jag inte ens att det är någon idé att påbörja något, för man har ju inte tid att slutföra det :/ som t.ex. alla konstprojekt!! Jag har ju så himla mycket i huvudet, men all tid går åt att äta, sova och göra-saker-som-ger-pengar-så-att-man-kan-leva - det suger!

Folk arbetar för att de ska ha råd att leva. Sedan vill man ha råd att ha fritid, då arbetar man för att få råd att köpa allt det där som gör vardagen effektivare - för att få tid till fritid. Och så går det bara runt i en evig cirkel, sedan dör du! Därför skippar jag disk och städ. Punkt!

Nu har min kära sambo lagat mat, så jag avslutar härmed.

Klart slut.

sånt gör jag om dagarna...

Just nu håller jag på med att skapa en strukturerad bild över boken
- Så går en dag i vårt liv och kommer aldrig åter av Jonas Gardell.
Så roligt är min vardag just ju... :P

Intrig = handling eller s.k. plot

Tema = det som ger historien "djup" och dynamik.

tala genom bilder

Jag har inte så mycket ork för att tala på annat sätt än genom bilder, i alla fall för tillfället. Jag har just skrivit en tenta i språksociologi och nu irrar endast frasen; språkäridentitet språkäridentitet språkäridentitet - så för gudskull värna om ert språk, bli inte identitetslös!!

Själv har jag inte mycket ord att tala med just nu. Min hjärna är tömd. Den plats där information tidigare har trängts tillsammans med viljor, känslor och kom-ihåg-listor, har nu tömts och ersatts med trötthet, snor, och bilder. Det är bilder utan tillhörande ord eller värderingar. Bara bilder rätt och slätt.


Bilderna i min hjärna är mina egna, men jag bjuder er till att titta på några bilder från hårddisken på datorn ;)


De små bilderna kan man klicka på för att se i större format.


Jo, så vill jag bara berätta att mina chilifrukter har börjat att bli röda.


Det är ganska häftigt faktiskt! först blir de fläckvis brunröda, ganska mörkt röda, men sedan ljusnar de upp och blir illröda istället.


höstbilder

Nu tänkte jag vara lättsmält istället för kritisk, svårsmält och analyserande som jag brukar vara. För livet kan ju (under rätt omständigheter) även vara lättsmält och harmoniskt, men oftast uppfattar jag det som självklart; att hösten är vacker vet väl alla, och att kärlek är härligt kan man ju räkna ut med vänstra stjärthalvan (eller annan kroppsdel, för dem utan stjärthumor).

Jag och min "älskade-bättre-hälft" var ute på en av våra många höstpromenader från och till universitetet, och det var verkligen supervackert ute!

Alltså, i lättsmälthetens och vardagslugnets ära lägger jag upp några höstbilder som jag fotade under promenaden.RSS 2.0

Följ min blogg med Bloglovin