drömbild

jag har en dröm
om att återvända
till psykoterapins högnäste
för att kräva tillbaks mina inre bilder
innan jag glömmer
och för att hävda mitt tolkningsföreträde
innan Freud och hans bundsförvanter
begår lustmord på dem


Reklampaus

Jag tänkte bara göra ett "reklaminlägg" för min käre livskamrat och hans bildblogg


I bloggen finner ni några av hans digitala alster och en del ordlekar. Som den självgode konstnärsjäl han är använder han sig själv i många av bilderna, som ett föremål och offer i konstens ära ;P

Jens som "Den Moderne Kritikern" - ett av hans alteregonlyssna! han snackar...

Lillgrabben har varit ganska tyst av sig ett tag, tystare än vanligt, men plötsligt börjar han "snacka" med oss i långa meningar. Denna dag har vi varit på käkat middag med ett par vänner som har en liten flicka som är lite äldre än Otto, och hon kan snacka (jollersnacka) minsann! Men Otto satt mest tyst och lyssnade och tittade sig omkring under middagen. När vi sedan kom hem hade han massor att berätta för oss.


Som ni kanske märker så har vi vår fantastiska MaineCoon-hona med på filmen.. ja, hon löper :P  Ibland låter Otto nästan likadant som katten och det får mig att fundera över ifall han härmar hennes ljud på samma sätt som han brukar försöka härma våra ljud.

Men visst är han duktig på att snacka?!

Knipsa Kattskrället

Jag har nog inte varit med om värre! Hon löper ju för tusan varannan vecka nu och har ållit på så i snart mer än två månader. Grannarna måste tro att vi misshandlar henne för det låter riktigt illa om henne, värre än någonsin tror jag.

Min högt älskade MaineCoon-flicka Felicia


Hon är ju fortfarande världens finaste och gosigaste katt som vi håller av så fantastiskt mycket, men nu blir hela familjen oerhört stressade av hennes skrikande. Vi har inte haft råd att kastrera henne fören nu, men jag sålde en tavla till min mamma så nu kan vi knipsa henne. Det känns lite vemodigt eftersom jag gärna hade tagit en kattunge efter henne någon gång. Men förutom att hon driver oss till vansinne så är det eller inte vidare schysst mot henne att behöva gå omkring och vara så här uppspelt.

Nu den 19e har vi fått tid hos veterinären så denna vecka är den sista som vi behöver uppleva detta oväsen. Hoppas bara att hon inte blir allt för personlighetsförändrad av kastreringen (bortsett från löpandet) för jag tycker så mycket om henne som hon är. Men det blir nog jättebra! hon kommer att må prima av att få ta det lite lugnt såhär på ålderns höst  :)

Konsten; att avsluta sina projekt

Härom dagen tittade jag igenom kategorin Skapande eftersom jag inte har något som helst minne av vad jag har lagt in där. Det var inte mycket där inte! Åtminstone inte mycket i jämförelse med hur många tavlor som jag har lagrade längs väggarna.

Icke färdiga målningar uppstaplade i "ateljén"

Jag vet varför jag inte har lagt upp så mycket av mina målningar... de blir aldrig klara! och även om jag känner att de är okej så vill jag inte riktigt visa upp dem innan jag är helt nöjd. Helt nöjd blir man ju aldrig så det är bara att glömma!

Jag antar att jag bara måste bestämma mig när de ska vara klara och sedan gå vidare utan att blicka bakåt. Min uppgift framöver (då tid finns) färdigställa det jag är missnöjd med och sedan färdigförklara målningarna. Punkt! Så var det bestämt.

4 månader ung

I onsdags firade vi att Otto blev 4 månader. Han fick äta gröt för första gången! Eller... han hade det i munnen någon sekund innan det började sippra ned över hakan. På BVC ska de att vi helst skulle vänta så länge som möjligt med att ge honom smakportioner, men att det var okej att testa efter 4 månader.

Otto kan hålla flaskan själv... ibland.

Jag hade tyckt att det vore bra om han kunde få äta lite gröt på kvällen för han har blivit så himla hungrig på senaste tiden. Jag både ammar och ger tillägg - amningen först och sedan tillägg med mjölkersättning (alltid i den ordningen för att inte konkurrera ut bröstmjölken) men han är ändå hungrig igen efter två timmar. Det betyder att jag nästan aldrig får sova, bara mata, mata, mata! Inte är bröstmjölken vidare blaskig heller! den har ett tjockt lager med "grädde" då jag pumpar - jag fattar inte hur han kan vara hungrig hela tiden. Han måste ju älska att äta eller ha en rejäl ämnesomsättning.

I alla fall tänkte jag att han kanske skulle kunna hålla sig från att vilja äta några timmar under natten om han fick lite gröt tillsammans med den vanliga dosen Br.mjölk+tillägg, men än så länge får han inte i sig så mycket av gröten.

Den matglada lilltjockisen visar den frodigaste sidan av sina massiva kinder -
ändå är han inte vidare stor för sin ålder. Här är Otto 4 månader ung!


Otto gillar att ligga i sitt babygym, särskilt när mamma eller pappa håller sig
i närheten.

Han bar börjat le brett när vi sjunger för honom och ibland "sjunger han med" med hjälp av sina läten. Han verkar gilla musik, färger (tavlorna) och lampor. Han bryr sig däremot inte särskilt mycket om katten - han har sett henne men verkar inte vidare fascinerad.

Min fina familj - Jens, Otto och Flisan


en sömnlös kärleksförklaring

Jag kan inte sova och det beror helt och hållet på dig. Jag kan inte sluta att tänka på hur mycket jag älskar dig. Det går inte att beskriva! Med lite tur kanske jag lyckas komma någonstans i närheten av något som kan likna en beskrivning av vad jag känner.

Det finns inget slut för de känslor jag känner.
Det fortsätter ut i en oändlighet, som ett ständigt expanderade universum.
En plötslig början. Inget slut.

Och jag som trodde att jag visste vad kärlek var innan du kom in i mitt liv - den tanken känns nästan skrattretande, men hur skulle jag kunna veta? Nog kunde jag älska innan jag träffade dig, men inte så gränslöst och oändligt som nu.

Det är på sätt och vis lättande att du inte förstår hur mycket du betyder för mig. Om du verkligen skulle förstå hur mycket jag älskar dig hade du nog känt dig tvingad att älska mig tillbaks och det vill jag inte.
Du har inga skyldigheter gentemot mig! Jag vill förtjäna din kärlek och göra mig rätt för den.

Ingen förälder kan kräva att bli älskad av sitt barn, man kan bara vara tacksam om så är fallet.

Och jag hoppas att jag får uppleva den gåvan att bli älskad av dig. Jag hoppas att jag kommer att få privilegiet att bli kallad mamma av dig. Jag behöver ingen annan frälsning, ingen himmel eller liv efter detta.

Jag kommer att dö som en lycklig människa om jag lyckas förtjäna din tillit
- om jag lyckas förtjäna att vara din mor.


sockerstopp

Efter dessa gobitar blir det sockerstopp! Jag looovar att avgifta mig från sötsaker - börjar imorgon. När jag väl hamnar i sockerträsket så brukar jag sitta där ganska rejält. Det brukar krävas total avhållsamhet tills det lugnar sig och efter det blir det till att hålla sig till ett begränsat sockerintag. Sockerberoende är förjäkla opraktiskt! Dels går man i konstant sötsug och dels mår man illa av de hemska blodsockerfallen man kan få. När jag får blodsockerfall brukar jag i värsta fall få migrän. Imorgon är jag redo. Imorgon blir det sockerstopp i min kropp!

stillhet

Det är alldeles tyst, nästan. Jag hör små fnysningar från lillen som ligger i vagnen och sover och ibland hör jag karln vända på sig i sängen där han ligger och tar igen sig. Katten Felicia har löpt i flera dagar nu så det lär väl snart vara dags för henne att lugna ner sig - hon skriker verkligen jättehögt när hon löper. Men nu är det tyst och stilla.Vi borde verkligen städa för hemmet ser ut som ett bombnedslag. Borde dammsuga, diska, tvätta, torka stryka och vika, för att inte tala om att jag borde rädda min Rosmarin som står ute på balkongen! men här är vi inte kända för att göra de saker vi borde. Här är det istället stilla. Stillhet är gott nog för tillfället.


RSS 2.0

Följ min blogg med Bloglovin