dumt!

Jorå, så har man bränt sig. Jag brykar faktiskt vara duktig på att smörja in mig (hudtyp 1-2 får liksom inte glömma sånt). Fy fasiken vad dumt av mig att missa axlarna som man i regel blir mest bränd på!

Besviken på mig själv! :(


ovo-grönsaksbiff

Har du ris, bulgur, qinoa, potatis eller något annat som blivit över från en tidigare måltid så kan du använda det till att göra grönsaksbiffar. Ja, då ska du ha frysta grönsaker, ägg och gärna lite vitlök, salt och kryddor till hands också.
  1. Tina frysta grönsaker. Ifall det är större bitar (typ broccoli) så kan du hacka dem till mindre bitar.
  2. Knäck 1-2 ägg i riset (eller vad det nu är som du använder) och mosa ihop det med de tinade grönsakerna så att det blir en smetig röra. Du kan även ha riven ost i om du vill.
  3. Krydda och salta efter smak. Jag rekommenderar vitlök, örtsalt, mild chili och basilika. En klick tomatpuré kan också sitta fint.
  4. Lägg ut klickar i stekpannan och stek dem på medelvärme. Typ som plättar.
Steka Steka Steka

Morsan fixar grönsaksbiffen!

Filmprojekt

De senaste veckorna har spenderats till (förutom magsjuka) filmning och redigering av terminens sista skolprojekt. Tanken var att vi skulle förmedla en sammanhängande story via bilder, samt arbeta med vinklar och klipp för att förmedla ett budskap och/eller en känsla.

Nu är vi klara med vår lilla film! Den är både bra och lite dålig. Några missar förekommer samt kruxigt ljud, men det var en så pass liten produktion att det fick bli lite halvers på vissa ställen. Men skåespelet är av prima vara! ;)


Näe, jag är inte med i filmen. Jag står och är kung bakom kameran :D

Igår hade vi kursavslutning med tårtfest och kafferep. Nu åker alla hem till sina lyor runt om i landet. Kurskamraterna är verkligen fantastiska att arbeta med och jag kommer att sakna dem under sommaren.

Bulldosern i mitt inre

Årets balkongstädning kom lite senare än vanligt i år. Mycket beroende på tidsbrist och hjälplöshet. Eller typ frånvaron av hjälp kanske man ska säga.
Min partner hade lovat att han skulle flytta på sin "dricka-öl-och-filosofera-soffa" som han ställde ut på balkongen förra året, men det har han inte gjort.
Då kom bulldosern fram ur mitt inre och började att lemlästa den gamla pollenindränkta tvåsitssoffan. Åhejåhå, det bar av med en rasande fart!
Jag hittade ett halvbyggt getingbo, en skalbagge och en massa spindelnät i soffan.

Såja, nu är det ju bara att bära iväg bit för bit. Inte behövs det någon hjälp här inte! Jag fixar biffen själv, sådeså!!

Hemma med sjukt barn...

...och det är barnet som bestämmer lekarna!
Jag fick bli en häst med mössa och solglasögon. När sedan hästen skulle äta fick jag låna en haklapp också! Så åktes det omkring på min rygg medan jag försökte gnugga bort intorkat proviva-spill från golvet.

En redig tatuering lyckades han minsann fixa idag också.

RSS 2.0

Följ min blogg med Bloglovin