Lite efter alla andra

Jag upptäkte lite senare än alla andra att det var Valborgsmässoafton. Ute på gårdarna grillar folk för fullt (typ alla i bostadsområdet) och jag känner en doft av grillkol, gamla ruttna löv och bränd surved.


Jag har gjort mig fin i håret idag. Lillpöjken är alltid finast i håret!

Min karl jobbade idag och kom hem vid klockan halv åtta. Han hade köpt med sig indisk hämtmat!

Vilken vardagslyx.. om det nu hade varit vardag, vilket jag hade fått för mig att det var, och sedan avdramatiserade vi lyxen med att äta på papptallrikar.


Eller, det är väl inte så lyxigt överhuvudtaget med hämtmat, men bekvämt och bekvämlighet är lyx!

Den här bilden hade vi roligt åt :D

I övrigt blir det en lugn kväll framför TVn utan några som helst sociala förpliktelser.

Skönt! :)

Långsam Lördag

Den trettionde april har blivit långsam dag för mig. Allt går långsamt, vilket är ganska behagligt men inget blir gjort. Det har mest varit smålek, barnmat och blöjbyten.. gällande lillen alltså. För egen del har jag klätt mig, druckit kaffe och rullat upp håret som hastigast medan grabben sov.

Ja, ni ser rätt! det är permanetspolar som jag har i håret :)

Även om jag är seg idag är det ändå full fräs på lillgrabben. Han gör femtielva olika ljud, dregglar stundvis så pass att man tror att han ska få vätskebrist. Han flänger runt och envisas med att försöka krypa (det går dock inte så bra) och han säger hej till alla han ser på TVn, i böckerna, till katten, pojken i spegeln o.s.v.

Mammas lille tjockis! Ja, ni ser rätt här också.. det är en Wu-Tang Clan-body han har på sig.

Näe, nu ska jag försöka att äta något innan jag får huvudvärk. Mat är så socialt förknippat för mig att jag "glömmer" att äta när jag är ensam.. antingen så struntar jag i det eller så småäter jag för att slippa tillaga något :P

No food = No good!
Skärp mig!! Nu ska jag gå till köket och kolla vad jag kan hitta på.

Blir det en badsommar?

Förra sommaren badade jag inget alls. Eftersom jag var höggravid med relativt tidig "proppavgång" ena halvan av sommaren (och man får ju inte bada sex veckor efter förlossningen heller) så blev det inget sommarbad för mig. Jag hade planerat att jag skulle trä på en badring på den stora magen, ta på cyklop och snorkel, sedan kasta mig i sjön framstupa! men nej, det blev inget sånt.

Jag satsar på en badsommar 2011 istället. Det för mig in på tanken om badkläder - Jag har inga badkläder (som jag fortfarande kan ha) eftersom jag har 10 gravidkilon kvar och två kupor större bröst. BH-storleken 75 F-G är inte så lätt att få tag på i jakten på badkläder :P så jag började kika efter badkläder på specialbutiker för att finna det jag söker.

Jag brukar inte vilja göra reklam på min blogg, men jag bara måste lägga upp bilder på dessa underbara badkläderna English Rose från Seafolly som jag VILL ÄGA nu till sommaren.


Tyvärr är de lite väl dyra. Men dyra är nog alla badkläder om man vill ha bra stöd för stora pattar av den hängigare varianten och om man inte vill bära tråkigt tantmode.

Seafolly har återförsäljare här i sverige i vissa exlusivare underklädesbutiker.

Hmmph... jo, jag skulle ju kunna bada näck också. Tur att det är gratis att drömma!

Påskhelgen hittills

Det har hänt så mycket de senaste dagarna.

Först upptäckte jag att lillen antagligen är i slutet av någon utvecklingsperiod för han är minst sagt svajande i humöret men verkar vilja göra nya saker som han inte gjort tidigare.

bl.a. försöker han sätta sig/ställa sig upp, dricka själv, growla (typ rosslig strupsång), ropa på mamma då han vill ha uppmärksamhet och säger "tuttutt" åt tutten.

Jag har fortsatt att plocka på balkongen och så har jag målat en pedestal blå.


Jag tyckte att den kunde behöva muntras upp med lite färg! den såg så dyster och glåmig ut innan.

Sedan har vi haft finbesök och det var då jag sockersyndade med tårta :P

Farbror Jesper visar Otto hur man använder kameran.

Det blev förresten inga påsktulpaner, det blev påskrosor istället. Ni vet, man kan ha tänkt sig en sak på ett visst sätt.. men när det väl gäller så känns det som att man måste ändra sitt beslut i sista minuten. Så gick det till! det var ju rosor jag egentligen ville ha, så det fick bli rosor :)

Syndens Sötma

Igår syndade jag.

Jag åt tårta, söta hallonskorpor, samt ett experiment som jag hade bakat innehållandes vit choklad. Jag hade ju varit såååå duktig och inte ätit något som innehållit raffinerat socker sedan nyår!

Men nu är det gjort och det går inte att få ogjort. Tänka sig, på långfredagen dessutom, och det var en ljuvlig sötma! Jaja, det är bara att ta nya tag och fortsätta att avsockra sig.

Och så en association till fredagens sockersyndande:

Jag tänkte faktiskt på det när jag var nere på affären härom dagen. Det verkar vara vanligt att folk i allmänhet ställer till med kalas och festmåltider under påskhelgen. Ja, det är väl som med alla andra storhelger - Allt mer har de kommit att bli ett firande i konsumtionens tecken. Men har ni tänkt på att när det sker vid påsken är dessa frosserier och festligheter näst intill ironiskt med tanke på hur länge det ansetts syndigt att ha roligt på långfredagen. Inte för att jag personligen bryr mig i den religiösa delen i resonemanget, men...

det säger lite om hur stor del konsumtion har fått i våra liv då vi trotsar hundratals år av dåligt samvete gentimot kyrkans pekfinger om återhållsamhet.

Blir det för flummigt nu? Ok, jag avslutar väl här då.

Glad påsk på er! :)

Min övervintrade balkong

När hösten kom lät jag allt ute på balkongen stå kvar. Alla blommor, möbler, filtar, penslar, krukor osv lämnades under ett täcke av frost. Jag brydde mig inte nämnvärt om den där delen av mitt liv eftersom jag hade fullt upp med att finna min själv i mammaidentiteten.

Nu när morsan var på besök så hjälpte hon mig att röja upp lite därute. Det är dock mycket kvar att göra. Där samlas mängder av prylar som måste rensas bland. Vissa saker ska tvättas och andra ska kastas.

Mitt egenhändigt gjutna öra i betong. Nu är det fullt av en massa grejor som har legat i mina blomkrukor.


En trädgårdsgudinna :)

< < kläm in en knappklickning för att se bliden i större format


Min sommarateljé är stationerad utomhus. Just nu är arbetsbordet fyllt av.. ehm.. allt möjligt.


På ena kortsidan hänger detta kors i tiffanyteknik som min livskamrat har gjort, sedan hängde han upp det på skämt (ja, han kallar sig själv för 'geni och missförstådd humorist' ifall det är någon som undrar).


I en blomkruka hänger Isis och den bevingade kissekatten och väntar in sommaren.


Felicia tycker att det är underbart att vara här ute - Hon kan för allt i världen inte förstå varför hon bara får vara därute under ena delen av året. Under vintern brukar hon sätta sig vid balkongdörren och jama i hopp om att bli utsläppt.

Nu har ni fått en rundvandring runt på min balkong! Hoppas att ni tyckte att det var trevligt, jag gör väl ett inlägg senare i vår så att ni får se när jag har fixat till lite mer.

Mamma på besök = Tvättat, städat och diskat

Min mor kom på besök igår och stannade över till idag. Hon skulle egentligen haft handledningstid på universitetet men handledaren ställde in mötet, men då blev det mer tid med oss istället!

Tillsammans plockade vi undan lite på balkongen som hade fallit i glömska i höstas (amningspsykos kanske?).


Morsan och Otto busade och busade och busade. Jag passade på att tvätta upp toppen på vårt Mont Everest till tvättberg - Sex stycken tvättmaskiner!! Det tragiska är att det säkert är sex tvättmaskiner kvar att tvätta :P

Alltså, för er som inte vet: Vi har tvättstugan fem trappuppgångar bort ifrån där vi bor och ingen hiss upp till lägenheten, så jag drar mig för att släpa med både lillen och tvätten samtidigt.

... bara så ni inte tror att jag gillar att samla smutstvätt! Näe, jag gillar faktiskt att tvätta i motsats till vad jag tycker om att diska. Jag hatar att diska! Men tvätta går an och jag gillar att mangla lakan av någon märklig anledning. Men jag gillar inte att kånka lillen upp och ner i vårt trapphus, vilket faktiskt är ganska läskigt nu när han börjar bli så pass tung. Nu hamnade jag visst på ett sidospår... åter till ämnet.

Jo, så jag passade på att tvätta, tvätta och tvätta medan jag ändå hade barnvakt. När jag nu äntligen sätter mig ner och pustar ut så upptäcker jag att min morsa har tjuvstädat i lägenheten! Hon har plockat upp alla leksaker och torkat golven, diskat och rengjort spishällen medan jag tvättade.

Nu är det ju hyffsat påskfint här så man kanske t.o.m. törs skaffa lite påsktulpaner utan att behöva känna att man försöker polera en bajskorv ;)

Solig Söndag

Nu har jag skrapat ihop alla rabattkuponger och bonuskeckar som jag har, som inte gått ut på datumet dvs, och strax bär det iväg till affären. Jag är så sugen på bananer att jag håller på att avlida.


Men först måste lillen få mat så att han inte blir hungrig när vi är på affären. Själv ska jag nog ta något mot värken och ett glas vatten för den sena frukosten ligger fortfarande och gottar sig i magen.

'
Min fina lille buspalt!

Ohoppsan, han sitter visst fortfarande i sin nersölade pyamas. Jag får nog ta och byta kläder på honom också innan vi går. Men först blir det mat för då kan han få söla ner sig så mycket han vill, sedan blir det omklädning och prommenad... guuu, det här lär ju ta tid! Vi får hoppas att vi kommer iväg innan solen går ner.

Läkarbesöket

Besöket hos allmänläkaren gick som förväntat.

Detta är vad jag förutspådde:

Läkaren -Ta dina mediciner! Jag skriver ut lite till åt dig... näe inte behöver väl du träffa någon specialist! vad ska det ge?! Men du kan få träffa vår eminenta kurator (=en medömkande medelålders dam som tycker synd om dig). Har du förresten provat att ta två Alvedon istället för en?


Detta är vad som hände:

Jag berättar först i stora drag varför jag är där. Samtalet fortskrider ungefär på detta vis..

Läkaren -Ta dina mediciner och satsa på att sluta helt med amningen. Näe, du behöver inte träffa någon specialist men du kan få komma till någon av våra kuratorer eller vår psykolog.

Jag - Jag har migrän flera gånger i veckan och nästan alltid värk i nacken, axlar och kring pannan...

Läkaren - Har du testat att ta två Treo? Gör det!

Jag - Mjaa, jag har tagit det förr men jag slutade eftersom jag har lätt att få magkatarr. Treo är väl inte så bra för magen, eller hur?

Läkaren - Ingen fara om man tar dem sällan.. så ta dem du!

Jag - (tänker) undra just vad "sällan" betyder för honom... jag sa just att jag hade ont i princip hela tiden!

Läkaren - Bra, då säger vi så! och jag kontaktar någon av de samtalskontakterna vi har här...

Jag - jag är inte ute efter någon samtalskontakt! Jag vill ha mina diagnoser ställda en gång för alla så att jag slipper halvgjorda genomgångar varenda gång jag blir dålig.

Läkaren - Nee.. jag tror att vi gör så här att du får någon att prata med.. och så höjer vi medicinen och så slutar du med amningen..

Jag - Okej, tack då..

Läkaren - Ja, ha det så bra! ring om du behöver dina recept förnyade.


Inte helt olikt det jag förutspådde, heller hur?

Jag fick telefonnummert till vårdcentralens psykolog. Jag har haft henne förut och gillade henne inte något vidare men jag får väl ge henne en chans till.

Det kan dock förarga mig att jag skjuts runt i samma hjulspår hela tiden. Om tre år har jag har varit behandlad inom psykiatrin i halva mitt liv (HALVA LIVET!) och de kör fortfarande med samma fruktlösa metoder som jag lärt mig utantill för länge sedan. Det känns lite bittert till smaken.

Jaja, ny dag och nya tag!

Allt för tidig morgon :P

Snart är det dags att pinna iväg till Farbror Allmänläkare. De borde skämmas som ger folk besökstider innan klockan nio på morgonen - har de inga pappersarbeten om de kan hålla på med på itället?! om de nu promt vill jobba så här tidigt kan de väl ha vett att göra annat än att de folk besökstid!

Inatt försökte jag att ha lillens nappflaska fylld med vatten vid sängen för att kunna ge honom istället för att behöva amma honom femtielva gånger. Han märkte dock att det inte var ett riktigt bröst och blev sur på mig. Jo, så jag är lite trött, men det kunde varit värre.

Anyways, nu proppar jag mig full av kaffe och sedan bär det iväg. Jag ska även en sväng förbi universitetet för att höra mig för lite om kursen som jag ska gå i höst.

Jag skriver väl senare och berättar om hur det har gått... kanske.

Wish me luck!

Dagen och Soffan of My Dreams!

Igår var jag, Sara Lovisa och smågrabbarna iväg till Returbutiken. Det var verkligen ett strålande vackert väder, dessutom var jag värkfri!

Sara Lovisa såg verkligen ut som en rockstjärna idag. Kolla lille Alfons där i vagnen, hans små bebistassar sticker upp därmere i hörnet :)

Nere på Returbutiken hittade vi denna praktfulla koloss till soffa och vi började genast drömma oss bort till den dagen då man har plats för en sådan soffa i sin atelje.


Ack, det skulle bli en perfekt funera-på-konst-soffa (en sån som man sätter sig i för att begrunda sin konst för att avgöra nästa steg). Eller varför inte som kökssoffa?! Hade det inte varit fantastiskt att ha den i köket på långsidan av köksbordet?


Vill ha! men har inte plats juh, damit!! :( Förresten, visst klär den mig som handen i handsken? :D

Sedan gick vi hem till mig och fikade upp chokladkakan som Jens skulle haft med sig till jobbet (som han glömde - skyll dig själv älskling!) och som vanligt snackade vi om en massa djupa saker ;)

Nämen, nu ska jag försöka att glömma den där soffan... nu har jag glömt den.. ääööhh :S

Gonatt

Ut i solen! Rör på arslet kvinna!!

Idag är en bra dag. Jo, det känns så just nu, för trots att jag glömde medicinen igår och trots att jag sovit helt snedvriden så är jag ändå ganska pigg. Det bådar alltså gott.

Nu ska vi snart ut i solen och promenera. Vi tar nog en tur ner till Returbutiken för att kolla om de har några billiga krukor för vårens/sommarens planteringar.

Returbutiken finns är!

Om jag fortfarande mår bra och är värkfri när jag kommer hem så kanske jag berättar vad jag hittade där... om jag hittade något som är värt uppmärksammheten dvs.

På fredag ska jag till läkaren. Det lär väl bli som vanligt antar jag, typ:

-Ta dina mediciner! Jag skriver ut lite till åt dig... näe inte behöver väl du träffa någon specialist! vad ska det ge?! Men du kan få träffa vår eminenta kurator (=en medömkande medelålders dam som tycker synd om dig). Har du förresten provat att ta två Alvedon istället för en?


Jaja, den som lever får se :P

Snacka med sin kreativitet? (en radiosändning)

Jag hittade denna på Radiolab som handlar om inspiration. Kan man "samtala" med kreativiteten som ett sätt att boosta sin inspiration? Kan man hota, övertala, eller gulla fram skapandet när man fastnar i processen?

Det fokuseras mest på inspiration till skrivande, men tankesättet går antagligen att överföra till annan form av skapande också.


Naturligtvis blir denna sändning ännu mer inspirerande för mig då de tar upp två av mina favoriter - Tom Waits och Leonard Cohen :)

ang. Uppehållet i bloggerian

Shit allstå, jag har verkligen inte mått vidare bra den senaste tiden, vilket resulterar i att jag inte orkar blogga. Min hjärnvärk tar verkligen udden av livet!

Så mycket fina dagar har kommit och gått här utanför och jag har bara legat inne och haft värk och humörssvägningar vart annat.

Det senaste som hänt under tiden jag inte har skrivit något:
  • Jag har både lyckats kontakta vårdcentralen och psykiatrin, men det var bara vårdcentralen som ville ha mig :P
  • Jag faktiskt fått sova fler timmar under nätterna än vanligt!! men tyvärr känner jag mig aldrig utvilad.
  • Jag har dragit ner på amningen till 1ggr/24h
  • Lillgrabben har fått sin första tand och jag tror att ännu en tand är på väg att komma upp.
  • Min mamma satt barnvakt förra veckan så att jag och J fick gå ut på middag och bio.
  • Mina chilifrön har börjat ge grodd.
Men i övrigt står vardagen stilla.

Jag kan inte lova någon spektakulär återkomst i bloggsfären om det fortsätter på detta vis med värken, tröttheten och viljeförlamningen. Vi får väl se om det blir bättre snart.

Tack (i förväg) för alla fina tips som jag antagligen kommer att få om hur jag ska pigga upp mig. Jag kan redan nu meddela att jag har testat allt, men tack ändå <3

Om ni vill vill göra mig glad så kan ni väl skriva in en rolig historia eller kanske en ordvits i kommentar-fältet! Det skulle glädja mig!!


Kramar och Kärlek!

RSS 2.0

Följ min blogg med Bloglovin