Trött och less

Jag är skittrött. Inte bara för att jag var ute på krogen igår, utan jag är helt enkelt trött rent allmänt.
Snackade om livets gåtor igår. Om vilket värde man har  (eller inte har) för andra. Om betydelsen av ödmjukhet och förändring hos individen. Men vi talade även om åttiotalet. Om mellanstadiedisco. Om att inte bli uppbjuden till och att låtsas som att man inte bryr sig när ens självkänsla sjuker till botten.

Ikväll blir det fest med Umeås Konstskola, och idag klockan ett är det venissage. Bäst att rycka upp sig, ta nya tag och dra på sig masken med det trevliga leendet.

Tjao.

234162-5

I ärlighetens namn

Det finns något vackert och fint med att vara ärlig. Man slipper missförstånd och man får visa vad man tycker.
Men det finns olika sätt att vara ärlig på. Personligen så är jag nog lite feg på den fronten, kanske för att jag tycker så illa om när folk är för ärliga. Allt för många är elakt ärliga d.v.s. att de för utlopp för sin ilska genomkatt säga elaka saker, för att sedan skydda sig bakom en falsk fasad av ärlighet.

Jag har en skräck för att uppfattas som sådan. Det är antagligen därför som jag förmildrar problemen och konsekvensen blir att jag inte tas på allvar.

Alla har inte den subtila känslan för att uppfatta pikar och menande blickar, det är något som jag måste arbeta på. Inte för att jag går omkring och är missnöjd hela tiden, men jag är less på att folk inte förstår. Tyvärr handlar det om mig själv, huruvida jag kan vara rakt på sak eller ej.

Attans! Jag som tycker om att linda in allt. Mjukt förpackat ska ärligheten vara (enligt mig) så att det inte stöter och gör ont.

Antar att jag får jobba på det där.

tjingeling

Hemma i min trädgård


Jag har samlat sommaren i små gröna drivhus

Anemoner och vallmo
för hjärta och själ, små vänner att titta på
och att prata med

Gräslök för gräddfilen
för mot sommarens slut ska det ätas surströmming
på min balkong

Prydnadspumpa och luktärt

Röd solhatt
ifall jag skulle bli snuvig är den bra att ha

och så lite kattgräs till katten

image3

Jag hoppas att jag drunknar
i skönheten och i glädjen
av livet självt
i sommar

Hoppas att de överlever
hoppas att lugnet håller i sigRSS 2.0

Följ min blogg med Bloglovin