:)

Jaha, så bestämde jag mig till slut, och så här blev det:

ett ben av två

Stilrena och fina. De åldras alltid vackrast. Det är riktigta oldschool-körsbär.
Jag har ett par till, likadana, vid andra hälen. Körsbären skall tydligen symbolisera oskuldsfullhet, men det blir väl vad man gör det till. För mig skall de påminna om att man aldrig behöver vara ensam, att våga be om hjälp från andra. Kan vara bra i dessa dagar då duktig-stark-självständig-flicka-syndromet tar över. Men framförallt kommer de att bli snygga till ett par pumps och en fin sommarklänning.

Alfabetet i mitt liv

Andra människor. Jag tycker det är svårt med relationer, mest för att jag gör dem obekväma eller för att jag inte gör något intryck alls. Kämpig balansgång det där.

B
ebisar ploppar fram i min omgivning mest hela tiden. Fan å att man ska vara en jävla instabil hysteriakärring! annars hade jag haft familj redan.

Cirkus. Jag funderar ärligt talat (ja, faktiskt, på riktigt) att rymma med en cirkus. Jag skulle kunna mocka elefantbajs. Eller bli en såndär tant, med små hundar som hoppar genom en ring. Ju skabbigare cirkus desto högre poäng får man!

Dramatiska Institutets regiutbildning skulle jag vilja gå, men jag har aldrig vågat söka.

Emotionell intimitet är något som jag har svårt för. Inte andras. Min egna.

Freudianska felsägningar borde man använda sig mer av på ett medvetet plan. Det avdramatiserar och lättar upp stämningen. Jag borde börja utöva detta som en egen konstart.

Gustav Klimt. Symbolisk konst i jugendstil är helt klart underskattad.

Hemligt nummer. Då kanske man skulle slippa telefonförsäljare.

Irra runt utan tydliga mål. Lösdriveri är underskattat. Undra ifall det fortfarande är kriminellt att vara luffare/lösdrivare. Knäppt isf. det är ju coolt att lulla runt sådär lite på halvkänn.

Jens "knifen" Andersson, min kärlek.

Käpp-rätt-åt-helvete känns det ibland, för det mesta. God mat, sömn och jourhavande vänner är botemedlet.

Lipa. Teresa lipar mest hela tiden. Det är nog nått fel på na...

Mönstra på en båt och dra till Bahamas kunde man göra på femtiotalet, men i dagsläget är det nog svårare. Det är dock något som jag skulle vilja göra, då hade jag kunnat bära ett tatuerat ankare på underarmen med stolthet. Att tatuera ett ankare utan att ha "jobbat på sjön" känns inte riktigt äkta.

Norrsken. Fy tusan vad vackert det är med norrsken! Med ens får man harmoni i kroppen och en känsla av universiell helhet.

Ordning och reda har aldrig varit min kopp av te.

Parkeringsöter slipper jag iaf. eftersom jag inte har någon bil.

Queens bortgångne sångare, Freddie, var helt klart en kanonsångare. Sedan kan man ju tycka vad man vill om musiken, men sjunga kunde han ta mig tusan.

Rik på känslor och empati men fattig rent ekonomiskt. Jag skyller på kosmos lagar om jämnvikt, ying/jang eller taskig karma, snarare än dåligt sinne för sparande och csn.

Sura uppstötningar. Börjar man bli gammal eller är det bara stressmage?

Teresa, ja det är jag. Jag vaknar alltid när jag hör mitt namn. Somnar lika snabbt igen.

Undervisning, en del av mitt liv. Man lär sig av allt även om man inte alltid tror det.

Vuxenlivet var inte så märkvärdigt som jag en gång trodde. Bara en massa ansvar, men själen är fortfarande ett barn. Hur går det ihop?

William Shakespeare, vart jag mig än vänder så dyker han upp, översatt av Göran O  Eriksson eller av Carl August Hagberg (Eriksson är att föredra enligt mig).

X. Jag försöker att ha en god och vänskaplig kontakt med mina ex-pojkvänner. Ibland funkar det, ibland måste man bara låta dem vara ifred tills de mognat.

Yttre omständigheter (regn i januari) gör att jag börjar fundera på att flytta till någon solig strand istället för skitmörka dyster-Sverige (men bara under vintern).

Zomig vad skulle jag göra utan dig? Migränmedicin gör livet lite drägligare.

Ålderns höst. När jag blir gammal ska jag röka cigarr, en riktig feting. Jag ska sitta i en gungstol, dricka rödvin och skrämma barn med spökhistorier. Det blir kul.

Ärmade åbäke, anfäkta och anamma, banditskojare, snorhyvel, ärkebandit, järnspikar, sumprunkare... listan kan göras lång. Låt svordomarna vara kreativa.

Ölkryddan Humle smakar som värmd, avslagen lättöl när man gör te på den. För tillfället har jag gjort en egen blandning av Humle och Valeriana (Vänderot) för att skapa ett rogivande te för sömnlösa nätter. Jag har ännu inte smakat det.

Inget speciellt men...

... jag skriver iaf. bara för att det är kul att skriva.

Så blev jag äntligen klar med min B-uppsats. Lite sent inlämnad men det ordnar sig nog med opponentgruppen ändå. Jag pustar ut för en stund, för att sedan ta tag i mina rester från förra terminen :P Jag är helt sjukt less, men nu är jag åtminstine inte förkyld längre.

På måndag ska jag på tatueringskonsultation :) 

Sist men inte minst saknar jag min vän Errka. Jag ska nog ta och ringa henne nu.


Med skallen fylld av snor och förnekelse

Klockan är 06.30 och jag kan inte sova.

Om jag blundar så finns det inte, det är jag helt säker på! Om jag inte hade sett, hört, känt, smakat och luktat på världen, då hade den heller inte funnits. Under de senaste dagarna har jag faktiskt inte kännt lukten på något alls ty min skalle är fylld med snor och det verkar aldrig ta slut. Undra om man kan få vätskebrist av att snora så mycket som jag gör? bäst att jag ser till att dricka mycket vatten, annars kanske jag kolavippar på kuppen.
Förutom att jag har förnekat omvärldens existens, min egna dystra tillvaro och min förkylning, så har jag helt och hållet (medvetet) förträngt den vetenskapliga rapport som jag ska lämna in på torsdag. Så nu är jag fylld av ångest, stress och en envis snorskalle som tacksamt tränger sig på och börjar knuffas runt i min tillvaro. Inga antioxidanter i hela världen kan rädda mig nu! 

Det glädjer mig dock att jag har så fina läsare som skriver in kommentarer till mig. Tack, ni är så fina.

Nu jävlar ska jag sova.
Gomorron. Gomormon, Gomorra

RSS 2.0

Följ min blogg med Bloglovin