Påskar barnen numera?

Jag har en fundering. Påskar barnen inte längre? Jag menar, går barnen ut och tigger godis utklädda till små häxor? Jag har inte sett några påskkärringar på lääänge! Varje år handlar jag in en massa godis som jag håller upp i ett påskägg, sedan sätter jag mig och väntar på barnen. Jag har till och med skrivit lappar på dörren, typ som "Påskkärringar är hjärtligt välkomna - Här finns godis!" men inga barn kommer och knackar på :(


Min teori är att barnen numera lägger sin energi på Halloween-godiset och påskkärringarna hamnar i skuggan av detta. En annan teori är att vi i detta mångkulturella samhälle har anpassat och förändrat våra traditioner. Ingen av dessa anledningar är på något sätt fel, men jag saknar påskkärringarna men sina fräkniga och snoriga små näsor.

Gammalt och nytt

Idag satte vi klisterlappar på vårt blå-psykedeliska kakel. Tyvärr har kaklet struktur som syns igenom klisterlapparna, men det duger gott och väl för mig. Här nedan ser ni en bild på både det nya och det gamla:

Klicka på bilden för större format.

Om ni tittar ordentligt så kan ni se hur strukturen syns igenom.

Bortskänkes!

Okej, nu är det så att jag är ganska less på att sitta på en massa gamla målningar som bara tar plats. Dessutom målar jag inte såhär längre så man kan säga att målningen är hyfsat inaktuell.


Jag kallar målningen för Drömmen och den är målad i intervaller mellan år 2003-2006. Det är akrylfärg i grundmålningen och oljefärg ovanpå.

Ok, så här ligger det alltså till:

* Jag skänker bort denna tavla i utbyte mot att den behandlas med varsamhet.
*Det är min önskan att den inte hamnar i något förråd eller i någon källare - den som tar den bör vilja ta hand om den.
* Om flera personer är intresserade så är det den som först kommer och hämtar tavlan som får ta den.
* Jag postar den om jag får porto i förhand (brukar ligga på ca 70 kr) utifall ingen kommer hit till Ume å och plockar den.

(nästa bild är senare inlagt)

Denna ska också bort. Den är inte uppspänd/upphäftad på någon ram så det får man fixa själv.
Målningen är av olja. Den kastas i soporna ifall den inte får något hem.
Klicka på bilden för att se i större format.

Tjock och högfärdig

Jag är så mallig s å jag nästan skämmes ;) Nu börjar det äntligen synas att det är något annat än bukfetma som jag ligger och ruvar på.


Förutom att jag har blivit tjock så har jag även börjat att "bygga bo" här hemma. De dagar då jag inte har skola (för då är jag skittrött) så yrar jag runt i lägenheten och sorterar, kastar bort, lagar, pysslar, bygger o.s.v.

Det är nästan så att jag önskar att jag inte behövde plugga - då kunde jag få stanna hemma och sortera prylar och snacka med magen hela dagarna!

Paket på posten

Äntligen är gravidvecka 24 avklarad!!

Barnet

Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne. Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan. Nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer. Vikt 700 gram

adding-left: 0px; line-height: 1.6; margin: 0px;">(källa: http://www.vardguiden.se)


I alla fall tog jag en härlig promenad i solen idag. Jag gick för att hämta ett "brev" med ultraljudsbilderna som morsan hade skickat (eftersom att jag glömde dem när jag hade tagit med bilderna som skrytobjekt). Men det var mer ett paket än ett brev som hon hade skickat.


I paketet låg naturligtvis denna vackra bild på lillskruttet (från vecka 18-19)

På bilden ser det ut som att den har en kraftig nacke. Men det är för att den ligger med armen just där så det är armbågen som pekar ut mot oss.

Ja, och så hade morsan även skickat med småkläder till bebben och en morgonrock till mig.Bebiskläderna är nog lite stora för en nyfödding, men de passar nog i augusti eller september.

Singelsockar söker maka

Idag sorterade jag sockar och som vanligt blev jag lika förvånad över hur många "singelsockar" vi har.  Det lustigaste är nog att jag hittade en massa singelsockar som jag inte känner igen! Var kommer dessa okända sockar ifrån?! har de blivit utbytta mot de sockar som jag inte hittar?


En teori som jag har (på en mycket ovetenskaplig grund) är att tvättmaskinerna i vår tvättstuga är portaler till en annan dimension - En singelsocke-dimension. Där emellan färdas mina sockar och byter plats med andra sockar som söker nya äventyr.

En annan tanke är att det kanske är någon i min lilla familj som äter sockar. Sedan får denna person (eller katt) dåligt samvete, springer till tvättstugans "kvarglömt-korg" och plockar på sig några sockar som sedan placeras i min socksamling.

Vad vet jag. Ett mysterium.

Happy Day

Idag är det en bra dag i mitt liv. Lagom lugnt, varmt, soligt, gott och mysigt.

Härom dagen kände jag mig lite stressad (och som den största klantskallen i världen) då jag slog sönder handfatet inne på toaletten med en parfymflaska! Det blev 700 pix extra på hyran, men det kunde ju ha varit värre. Natten därpå brakade sängbräderna ihop :S  så då fick vi anledning till att bygga ihop dubbelsängen istället, vilket vi ändå behövde göra eftersom magen växer och vi skulle inte fått plats så länge till i den gamla sängen.

Sedan gav vi bort vattenpipan till en kompis och keramikugnen har också blivit bortlovad så nu börjar vi få lite mera plats här i hemmet. Och vad gör man med alla jälva tavlor då?! Det är då ingen som vill köpa dem *suck*.
Typiskt gravidbeteende att bli uppspelt över vad som finns/inte finns i hemmet :P

Ja, i alla fall var det en fantastisk dag idag på många sätt och vis:

*Solen har strålat
*God mat har förtärts
*VG på B-uppsatsen (vilken jag trodde mig ha misslyckats med)
*Kommande kursen verkar intressant och givande
*Bebben sparkar och snurrar runt i magen <3

Promenad i soligt väder kräver sol-glisglas!


Jag är glad att graviditeten inte längre känns lika "tung" som tidigare. Jag mår inte illa längre, inte fullt så trött heller och humöret är lite stabilare. Dessutom känner jag mig så himla snygg och stolt med min växande mage! Hoppas att det håller i sig :)

magen

Det känns som att jag har haft miljoner saker a tt göra i plugget, ändå kan jag inte påstå att det är mer att göra än vanligt. Men jag känner att jag behöver så mycket tid just nu - Tid att sova, äta och stryka på magen!
Bebben sparkar för fullt och nu kan jag se magen ändra form beroende på hur den ligger. Det börjar att kännas tröttsamt i magmusklerna som hela tiden kämpar för att hålla samma form som förr, men bebisen och livmodern växer ganska snabbt nu och i slutet av dagen känns det som att jag har gjort typ femhundra sit-ups, och jag antar att det är ungefär samma sak... men åt andra hållet :P

Jag har iaf. photoshoppat med en av magbilderna och jag tror att det ska se ut ungefär så här nu:


Jag tror att vi ligger på vecka 22+ nu (22veckor avverkade och går in på 23e veckan). Efter vecka 24 är bebisen tillräckligt utvecklad för att överleva om den skulle råka trilla ut för tidigt! Inte för att jag tror att den kommer att trilla ut (för den verkar trivas ganska bra därinne) men det är ju alltid en lättnad att hamna inom en tryggare gräns. Bebisen är nog lite magrare än vad jag har ritat på bilden - Under de kommande veckorna kommer den att samla på sig fett, växa lite mer på längden, samt att organen kommer att mogna till sig lite mer.


När jag fö rsöker att "dra in magen" så kan man se hur högt livmodern ligger - Ungefär strax ovan naveln. Nu kommer den att växa en centimeter i veckan!


klicka på de små bilderna för att se dem i större format

RSS 2.0

Följ min blogg med Bloglovin