Men va faa..siken

Som vanligt är det alltid mycket som jag vill skriva om just när jag inte har tid :P

Idag ska vi inleda ett litteraturmoment med niorna och jag ska presentera boken Venus i Päls för dem. Jo precis, det är den boken jag har fått idén till bloggnamnet.. fast jag tycker att "hon i päls" är lite freaky så jag väljer att vara "hon i velour" istället. Liksom lite snällare.

Jag skulle angivit bildkällan ifall jag hade haft tid. Men tid har jag inte!Jag måste dra nu! Tjao darlings.

Undrets tid är inte förbi

Idag vaknade jag med en obeskrivlig känsla av positiv framåtanda. För er som har för vana att vakna på den rätta sidan av humöret kanske inte förstår storheten i detta, men jag kände en lättnad i själen och en stillhet i varandet som jag sällan upplever annars.

Som vanligt tar jag inte för givet att det ska fortsäta på så vis och därför planerade jag att skriva klart en skoluppgift, diska lite smått och hälla propplösare i slasken.. jag vet, helt sjukt va?! Jag lyckades dessutom genomföra allt utan att känna mig ett minsta frustrerad!

Nu ska jag ta med lilleplutt ut på äventyr i lekparken.

Ta gärna i trä, men ropa inte hej och innan du kommer över lunchtid för det exploderar nog hursomhelst


I morse vid frukosten sa jag till karln min - Se så duktig vår son har blivit! han har helt slutat med att välta ner tallriken från bordet, det gjorde han ju alltid förut.

Så till lunchen fick lillgrabben äta på egen hand och jag serverade potatismos och fisk i gustavsbergstallriken...


Krasch och splash ler i golvet!

njeeeaa

Jag har varken haft tid eller ork att blogga i veckan. Jag har ett heltidsarbete med min VFU - jag kliver upp klockan 06.00 och i onsdags kom jag hem efter 18.00. Idag kan jag därimot gå lite tidigare :)

Resten av min tid vill jag tillbringa med min älskade son och min livskamrat. Ingen tid för städ och disk, det bortprioriteras omedelbums! Tyvärr har jag inte haft tid till bloggande i veckan heller, troligtvis kommer det se ut så nästa vecka också. Men jag återkommer med största sannolikhet nu i helgen för jag måste spendera lite tid framför datorn och slita mitt hår i panik över en restuppgift som jag måste göra.

Idag ska jag öva miljöbeskrivningar med eleverna och sedan ska jag hem och krama mina pojkar. Jag har en samling skräckfilmer som väntar på mig i höstmörkret också. Det är alltså inte särskilt synd om mig just nu, inte efter att jag har kommit hem åtminstone.

Vi hörs! Kram på er så länge <3

Tömd på det mesta

Jag känner mig ganska uttömd just nu. Jag har just skrivit klart ett skolarbete och har haft lillen hemma samtidigt eftersom han inte kan vara på förskolan när han har är sjuk. Ja, han är pigg nu (jäkligt pigg.. och busigast i stan måste jag tillägga), men han var sjuk när jag behövde min pluggtid som mest :P

Nu väntar mig fem veckors praktik ute på fältet.

Gardinstångshyllan m.m.

Okej, det här fantastiska loppisfyndet ska egentligen hänga ovanför ett fönster. Det visade dig dock efter köpet att våra fönster var för breda, men vad tusan, som småbarnsförälder kan man inte få för många hyllor!

Upp med den ovanför vardagsrumsdörren istället! Jag säkrade med extra skruvar och hänganordningar ifall lillen skulle få för sig att ta en vals med gardinen, sedan har jag säkrat porslinet däruppe med dubbelhäftande tejp ;)


Den lilla jordgloben är också ett loppisfynd. Jag vet inte närifrån den är, men alla kolonierna i Afrika finns med så det måste varit innan kolonialiseringen upplöstes (någon som har koll på när det var?)

Dockan är min mammas - Hon fick den när hennes syster var nyfödd och skickades iväg att opereras vid karolinska sjukhuset. Hon har tappat några fingrar på grund av köldskador... dockan alltså.

Det ska väl mer saker upp dit sedan, men jag måste stöka runt lite för att se vad som fungerar och inte fungerar innan jag känner mig nöjd med "installationen". Lustigt att jag ger så mycket tid till en enda plats i hemmet och låter andra ställen falla i medveten glömska.

Jaja, så måste det få vara ibland!

Nä nu måste jag lägga på ett (eller flera) kol!

Jag är ledsen att det skulle behöva bli på detta vis.

De roliga planerna var att lägga upp bilder på mina loppisfynd, laga några vintageklänningar som behöver få dragkedjor och knappar, laga god mat som jag och min familj skulle avnjuta denna regniga dag. Men så kommer det inte att bli.

Jag har ett litteraturseminarium imorgon och jag har läst alldeles för lite i böckerna. Jag har läst så pass lite att det skulle kunna bli riktigt pinsamt ifall jag får en fråga om böckernas innehåll!

Jag kan inte göra annat än att plugga idag. Det betyder att bloggen, klänningarna och den goda maten snällt får vänta. Sorry :(

Regnet det bara öser ner och jag är så blöt om både skor och strumpor

Ja, fytusan vad det regnar här idag! Jag var och skulle lämna lillen på förskolan, tog på mig joggingskorna och blev därefter påmind om varför gummistövlar egentligen finns :P  Jag blev naturligtvis genomblöt.Idag är det plugg som gäller så jag ska kura upp mig i en fotölj, dricka kaffe, läsa, läsa och läsa tills ögena trillar ur. Jag har en hel del att göra eftersom jag inte lyckas få något gjort då lillen är hemma, då är det bara att jaga unge som gäller!

Men jag ska ta mig en ledig stund idag och följa en god vän på loppis... eller egentligen är det han som följer mig på loppis eftersom det var jag som tiggde till mig det :D

Det blir nog en uppdatering senare idag. Kanske jag visar mina nya loppisfynd ifall jag hittar något skoj!

Ta hand om er så länge!

Jag presenterar stolt...

Mina damer och herrar, tillåt mig att stolt presentera min avbrutna tomatplanta som har överlevt mot alla odds!


Ja, den har fått rötter!  och...


...en liten röd tomat!!

Dagens planering och en liten makeover

Jag har inte hunnit komma så långt med dagen ännu, men dagens planer är på G och jag har t.o.m. skrivit en dagsplanering!

Det kändes angeläget med en översiktlig planering då lillens behov av dagsrutiner ökar mer och mer för varje vecka.


Som ni ser har jag även givit Claudia Schiffer en makeover. Det tyckte jag att hon kunde bjuda på en dag som denna!  ;)

Kompletteringar och nya målsättningar varvat med mörkrost och mörk choklad

Idag har jag pluggat, skrivit, reflekterat, raderat, omvärderat, resonerat och diskuterat i min ensamhet kring didaktik och yrkesprofession.

Hurra...

Till mitt arbetsmoraliska stöd har jag en kopp förträffligt gott kaffe och några rutor mörk choklad - det behövs kan jag lova!


Tyvärr har halva tiden gått åt att springa runt i lägenheten för att leta reda på all litteratur som jag har förlagt någonstans. Nej, jag har inte hittat det jag sökte. Källhänvisningarna får vänta tills dess jag har återfunnit böckerna.

Samvetsmonstret.. eller något liknande

Okej, nu var det ett bra tag sedan som jag gjorde den här teckningen, men jag har inte lagt upp så mycket av mitt bildskapande (prestationsångest?!). Oftast resonerar jag på så vis att jag inte vill visa saker som jag inte är helt nöjd med. Nöjd blir jag ju aldrig så det är väl bara att släppa taget om de dumheterna.


Detta är en "slumpad" bild, vilket betyder att jag har låtit färgerna flyta fritt och sedan låter jag linjerna leka sig fram till ett motiv. Det finns alltså inget förutbestämt och därför finns heller inga förväntningar som jag sedan kan bli besviken på. Det blir vad det blir helt enkelt.

I efterhand reflekterar jag oftast över vad det föreställer. Men motivets innebörd är dynamisk och förändras när tanken förändras - Alltså är inget hugget i sten!

Så vill jag se på det mesta som jag skapar: ständig process och konstant förändring, även om förändringen bara sker via beskådarens humör.

Jag minns inte riktigt vad jag tänkte när jag reflekterade äver den här bilden. Den känns lite serieteckning och det skulle inte förvåna mig om jag tecknade en del serier just då. Troligtvis föreställde bilden något sorts "inre monster" som äter upp Jaget - Ni vet.. som när ens dåliga samvete, ångest eller grubblerier äter upp en innifrån.

Näe, jag tecknar ganska sällan nu, oftast blir det bara små skisser i mina föreläsningsanteckningar.

Ojojdå!

Oj, på förstasidan och allt! Vad har jag gjort för att förtjäna det mon tro? och vad gör jag nu?


Det känns lite som att jag är en Primadonna som alla kommer för att se på en grandiös föreställning, men så tappar jag rösten och föreställningen faller platt. För allt jag kan göra är att kraxa fram små beklagliga toner..

Lascia ch'io pianga mia crrruuuuda sorte.. kraxkraxhost...
(översättn. Låt mig få gråta ut om mitt grryyyymma öde... kraxkraxhost...)

Okej, nu är det föreställning. Vad vill ni se?Den Morbida Expositionen

Som sagt skulle jag visa er något från mina studielokaler.

För er som inte redan visste det om mig - Jag har ornitofobi, vilket betyder att jag har fågelskräck. Ibland är fobin värre och ibland fungerar det bättre. För tillfället fungerar det hyffsat bra och det är tack vare denna stabilitet som jag lyckats ta dessa foton.


Här står de, fåååglarna - uppstoppade och dammiga, vissa lite trasiga och tussiga.

Klicka småbilderna vettja!Ja, man behöver kanske inte lida av fågelfobi för att tycka att det här är obehagligt - döda och uppstoppade djur har ju en tendens att inge en känsla av obehag vilket djur det än må vara. Jag kan dock inte undgå att tycka att det är obehagligare med en uppstoppad mås än en uppstoppad hare.


Jag har försökt att fotografera hyffsade bilder, men jag har en kass kamera och jag fixar inte att stå där och glo in i deras iskalla ögon av glas och tänka på deras klapprande näbbar... näbbar som inte klapprar längre, men hade de gjort det så skulle de damma något fruktansvärt!

något speciellt

Idag tänkte jag bjuda på alldeles speciella foton föreställande mina studielokaler. Ni kommer kanske inte tycka att det är något märkvardigt alls men för mig är det hårresande, gastkramande och morbidt.

Men jag måste först till plugget och är nog inte hemma innan fem. Sedan ska lillgrabben utfodras och lekas med så vi får väl se när det blir tid över att blogga. Jag hoppas verkligen att det blir tid över gör detta vill jag verkligen visa er!

infall och självfall

Idag innan jag skulle till plugget fick jag ett infall och klippte mig.

Jo, jag hade tänkt på lugg förut även om det hela skeendet gick hastigt till, lite överväganden har jag haft tidigare. Bland annat har jag upptäckt att jag har fått tunnare hår vid tinningarna, att jag har fått vikar precis som jag fick 3 månader efter graviditeten.

Sedan gick jag in på LinaPiraten´s blogg och beskådade hennes delikata lugg. Hennes lugg är rak som ett streck men med lätta böjningar nedåt i luggens sidor -Så vill juh jag också ha! tänkte jag och greppade saxen.

Mitt sneda självfall gör dock att ena sidan flikar utåt och den andra sidan flikar sig innåt. Jag visste ju sedan förut att mitt hår blir faller för asymmetri och vägrar rätta sig i ledet. Jag har ju haft lugg förr så jag visste ju vad som väntade och nu får jag gilla läget.

Läget är dock inte så illa. Det blev ganska fint med luggen, även om min lugg aaaldrig blir lika fin som alla andras fina luggar, men min lugg duger åt mig.

Lugga mig I say!

Klockan ringer in för höstterminen

Idag börjar skolan igen. Hopp och hej så skoj! :S

Även om jag kanske inte har längtat mig till döds efter att börja gräva i kurslitteratur så känns det ändå skönt att få tillbaks lite rutiner och att få plugget bortstökat.

Denna termin blir det didaktik, praktik och sedan examensarbete.
Wish me luckellyluck!

I den här lådan ligger allt stuff från språksociologin och samtalsanalyserna. I november blir det till att plocka upp det allt igen.


Jaja, livet rullar på :)  Jag kan då känna mig trygg med att lämna lillen på förskolan för han trivs så fantastiskt bra!

Inväntar besök & disken väntar

Idag väntar jag och lillen på att mina föräldrar ska komma på besök.
Jag måste diska! Inte för att mina föräldrar bryr sig i att det inte är diskat, men min mor brukar ställa sig och diska åt oss när hon kommer och hälsar på.

Disktid är tid som borde spenderas på annat sätt, t.ex. att umgås med sitt barnbarn och njuta av livet! Disktid är tid som aldrig kommer tillbaks, minuter och sekunder som försvinner i botten av koppar med intorkat kaffe. Disktid är tid som rinner mellan fingarna när livet pågår bakom ryggen på dig.

Näe, jag gillar inte att diska men någon måste ta sig an skitgörat :P  Eller också säger jag till morsan att hon bannemig inte ställer sig och diskar den här gången.. och nu när jag tänker efter så lutar det åt detta alternativ.

RSS 2.0

Följ min blogg med Bloglovin