Låt oss bestiga frestelsernas berg

Idag samlades lågkolhydratplättarnas intresseförening för att hänge sig åt skamlöst plättmumsande.Sara är en fantastiskt bra plättkock faktiskt


Mumsfilibabba!

Det finns en risk att han blir dyr i drift

Inte för att jag vill klaga men.. lördagen var minst sagt kaotisk.

Dagen började med att sonen bröt sönder sopskyffeln. Jaja, om man använder sopskyffeln som häst så händer sådant ibland.. att hästen slits ut eller bryter ett ben. Så långt var det alltså ganska normalkaotiskt. Men fortsättning följer:

Efter frukosten tog han min vattenflaska och hällde ut över mobiltelefonen. En timme senare hade han hällt gammalt kaffe över sig (kallt kaffe som pappan hade lämnat framme) och vi fick byta alla kläder. Efter det var det dags att gå lös på TVn med en plastspade. När jag sa ifrån att han inte fick anfalla TVn började han slå på mig istället :P Jag slet av honom spaden och sa bestämt -Nej! och satte honom i mitt knä för att han skulle lugna sig, men han blev så arg på mig att han tog min kaffekopp och öste kaffet över datorn.

Jippie... Sedan satt jag och plockade bort tangenter från tangentbordet för att torka upp kaffet med tops :P

Kvällen kom och han avrundade med att tugga på en gammal diskmedelflaska. Allstå, han drack inte diskmedel, men det var rester av diskmedel kring korken och det räckte för att han skulle kunna springa runt och göra bubbelskum med munnen.

Jag räknar med att det händer en sån här sak om dagen, men jag är inte berädd att tackla allt på en gång! Det kan vara min uppmärksamhet som tryter, men då borde sånt ske oftare eftersom uppmärksamhet inte är min starka sida annars heller ;)

Idag har iaf. varit relativt lugn, även om han fortfarande testar gränser och bråkar med mig. Att testa gränser är sunt! det skapar intelligenta och ifrågasättande männsikor. Men för hans ömma moders skull, för att hon inte ska få hjärtinfarkt och fastna i kronsikt chocktilstånd, bör lillen kanske fördela gränstestandet jämt över hela veckan. Det skulle vara tacksamt.

Ugnsgräddade miniomeletter

Till dessa behöver du muffins-silikonformar. Det är möjligt att det även fungerar med vanliga muffinsformar i pappersformat ifall man smörjer in dem ordentligt.
  1. Gör en omelettsmet utan mjölk.
  2. Krydda efter smak och vräk i en massa ost.
  3. Smörj in silikonformar i lite olivolja och häll i smeten.
  4. Grädda på 175 gr. i ca 7-12 min. (beroende på hur fasta du vill att de ska vara).
  5. När de är färdiga kan du vända formen upp-och-ner så att omeletten trillar ut på serveringsfatet.
  6. Servera gärna med färska kryddor ovanpå så ser det lite piffigare ut  :)

Spegel, spegel på väggen där, så pråligt vacker du är!

Denna spegel fick jag i julklapp av min kära mor.


Fantastisk i hela sin pråliga uppenbarelse, inte sant?!

Man blir dessutom fullkomligt skev i spegeln eftersom spegelglaset är gammalt och ojämt. En lite uppkäftig paradox kan jag tycka: Ting som inte helt uppfyller sitt syfte. Ting som bara är i sin fulla glans och blir alldeles onödiga.


Förutom det skeva spegelglaset tycker jag allra bäst om den huvudlösa figuren uppe i hörnet. Nog kan vi tycka att det är synd att den är trasig, men jag tänker mig att gubben blev giljotinerad under franska revolutionen, och så simsalabim! då blev det hela så mycket mer intressant.

Det som lugnar nerver och samlar kraft

Nja, jag har väl inte mått särskilt bra den senaste veckan, därav frånvaron från bloggeriet.

Jag brukar inte vilja skriva när jag mår dåligt, för vad ska jag då skriva? Inget är väl särskilt verklighetsförankrat när vi kastat ankar mot instabila intryck av tillvaron!

Sedan vill jag inte att folk ska lägga sig i mitt mående när jag inte orkar med att förklara: Som om jag måste redogöra för andra om hur jag mår?! så inni hellvettet heller!! Jag kan ju knappt redogöra känslorna för egen del. Då skriver jag hellre är det känns lite bättre.

Jag har målat, målat och målat. Det enda som lugnar mina nerver (förutom att snusa på sonens huvud när han sover) är att måla. Eventuellt skulle en näve med tveksamma mediciner kunna ge liknande effekt, men det känns som sagt .. tveksamt :P

Här kommer bilder på målarprocessen i steg 1, 2 och 3:

Om ni klickar så får ni se dem större!

Nu tror jag att jag är klar med målningen. Men vi ser väl hur det blir i framtiden.

Koppad

Ibland får jag nackvärken från helvetet.


Härom dagen testade jag "koppning" mot min värk i kappmusklerna. Jag har en sugkopp som jag suger fast där jag har knutar, blodflödet stimuleras och värken släpper lite allt eftersom. Det är verkligen super! men kopparna efterlämnar lite missprydande sugmärken efter sig.

Det nya året och den nya apokalopsen


-Älskling, jag är så glad att vi har överlevt apo..apoka.. apokalypsem 2011 tillsammas!

-Apokalypsen är ju nu i år 2012...

-Jahaa.. Då är jag i sånna fall glad att jag ska få uppleva apokal..apok..apokalopsen 2012 tillsammans med dig.

-Jo, apokalopsen kan vi definitivt uppleva tillsammans!


RSS 2.0

Följ min blogg med Bloglovin