tiden som går och går och kommer aldrig tillbaka...

Förra året vi den här tiden:


Konsum "sattsade" på ekologiskt kött. Jag minns att jag blev glad över att de slog ett slag för den ekologiska livsmedelsmarknaden, men samtidigt rynkade jag min näsa åt det sublima stavfelet.

Jag var stressad och tyckte att kursen som jag gick var förvirrande. Som vanligt använde jag min hud till alla kom-ihåg-listor som jag skrev.

Jens hade fortfarande kvar sina dreadlocks.

Jag kunde konstatera att jag hade tappat 18kg under ett år tack vare att jag slutade med den där helvetesmedicinen Remeron. Samtidigt kände jag mig verkligen jättetrött och trodde att jag började bli allvarligt sjuk (någon vecka senare då mensen uteblev utan att få positivt på testet så trodde jag att jag fått livmodercancer för jag kände mig verkligen inte vidare frisk).

Vi unnade oss att gå på 3D-bio. Jag tror att vi såg "up" som handlade om en gubbe som satte fast ballonger i sitt hus och flög iväg.

Men i övrigt var det skola, skola, skola som tiden ägnades åt...

håravfall

Jaha, då har man börjat tappa håret också! Jag trodde i ärlighetens namn att det skulle ske direkt efter att lillen hade kommit ut men jag har fått behålla detfram till nu. Men nu faller det av. Håret rasar av och jag hittar det överallt - i händerna och i munnen på lillen, på alla kläder och kuddar, i maten och på sambon.

Tydligen ska postgravid-hormonella håravfall inte ha med näringsintaget att göra. Det har inte att göra med ifall man ammar eller inte. Det är väl bara att gilla läget antar jag :p

(Tyvärr har jag ingen bildkälla. Sorry...)

Jag hade just fått reda på att lillen inte fick mat så att det räckte och att han antagligen varit hungrig (och jag blev alldeles förfärad över att jag inte hade upptäckt en sådan grundläggande sak) så vi fick lov att lägga till ersättning till honom på kvällarna.

När jag sedan samma vecka upptäckte att jag börjat tappa hår så kändes det verkligen orättvist - Antingen lyckas man amma sitt barn helt men att det kanske kostar en del håravfall, eller så kan man inte amma sitt barn helt men då får man åtminstone behålla håret! Jag får visst bara nackdelarna!

Men då trodde jag ju också att det hade med amningen att göra, men som sagt så kan kan tappa mycket hår vare sig man ammar helt, halvt eller inget.sötnosen

första veckan


ca en månad gammal

12 veckor / tre månader gammal


Han har blivit en sån stor liten grabb!

gravidtid - bildgenomgång

Här är en genomgång av några bilder som jag tog under tiden Otto var i magen.

ca vecka 10                       vecka 16                      vecka 21

vecka 24                   vecka 29                ca vecka 32

ca vecka 36                        vecka 38

På sista bilden ser man att jag var klippt hål i mina (egenhändigt sydda) gravidmjukbyxor för att få plats med magen. Vecka 38+4 kom lille Otto ut och det är knappt att jag vill veta hur tjock jag hade varit ifall han stannat inne två veckor till.

RSS 2.0

Följ min blogg med Bloglovin