ovo-grönsaksbiff

Har du ris, bulgur, qinoa, potatis eller något annat som blivit över från en tidigare måltid så kan du använda det till att göra grönsaksbiffar. Ja, då ska du ha frysta grönsaker, ägg och gärna lite vitlök, salt och kryddor till hands också.
  1. Tina frysta grönsaker. Ifall det är större bitar (typ broccoli) så kan du hacka dem till mindre bitar.
  2. Knäck 1-2 ägg i riset (eller vad det nu är som du använder) och mosa ihop det med de tinade grönsakerna så att det blir en smetig röra. Du kan även ha riven ost i om du vill.
  3. Krydda och salta efter smak. Jag rekommenderar vitlök, örtsalt, mild chili och basilika. En klick tomatpuré kan också sitta fint.
  4. Lägg ut klickar i stekpannan och stek dem på medelvärme. Typ som plättar.
Steka Steka Steka

Morsan fixar grönsaksbiffen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Följ min blogg med Bloglovin