Matvägran och Kräk-VM 2011

Nu luktar allt kräk här hemma! De senaste dagarna har lillen kräkts var och varannan gång som vi försöker mata honom. Det hela började när febern gick ner. Han började kräkas och matvägra. Jag, lillen, köket, inklusive en massa klädbyten står och osar spya.Vi ringde bvc och sjukvårdsrådgivningen som båda sa att vi skulle fokusera på vätskan - kaloririka drycker som är milda för magen, vällning, vatten och vätskeersättning.

Ja, men han kräks ju av allt! nu i morse vägrade han även välling och vatten trots att han borde vara jättehungrig då han inte åt något riktigt kvällsmål. Då ringde vi barnmottagningen på sjukhuset. De tyckte inte att det lät akut på något vis och sa...

-De kräks sällan upp all vätska även om det ser så ut. Så länge han kissar minst var 6e timme så är det ingen fara!

så det är väl bara att fortsätta truga i vätska, vilket kräver all hans vakna tid, och sedan låta honom sova däremellan.

Men efter det samtalet kom vi på det! Matvägran och kräkningarna började när han blev feberfri, då vi även slutade ge alvedon.. Men ifall han nu har ont i svalget och kanske är lite svullen i halsen så kanske han har svårt att svälja om han inte får något som stillar det onda.

Känns som att vi borde förstått det tidigare.

Nu ska jag börja ge alvedon igen och se ifall han äter/dricker bättre på det. Kanske tar det ner inflamationen i halsen ifall det är det som är problemet) och då bör han ju inte kräkas lika mycket heller.

Håll tummarna att det funkar!

Kommentarer
Postat av: erika

jag håller tummarna så knogarna blir vita!!! stackars liten...kram på er

2011-05-17 @ 11:54:24
URL: http://www.erikabergstrom.com
Postat av: LePoop

Vi låg inne med Alexander när han var två veckor för att han kräktes så himla mycket, exorcisten style. För mig såg det ju ut som han kräktes upp allt, men på sjukhuset tyckte de inte ens att det var en "stor spya"?Håller nån tumme.

2011-05-17 @ 13:41:22
URL: http://lepoop.wordpress.com
Postat av: LePoop

Varken dropp eller vätskeersättning. Han fortsatte ju kissa, och dessutom tyckte de inte han kräktes så fasligt mycket som jag tyckte. =) Vi hade nog inte blivit inlagda om han inte varit så liten då spädisar har väldigt lätt för att bli uttorkade. Ett dygns observation och ett ultraljud för att kolla magmunnen och sen blev det bättre och vi åkte hem, helt enkelt.

2011-05-17 @ 19:37:35
URL: http://lepoop.wordpress.com
Postat av: saralovisa

Åh vi håller tummarna!!!

2011-05-18 @ 12:10:03
URL: http://saralovisa.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Följ min blogg med Bloglovin