lillhjärtat - 6 månader gammal

Lillhjärtat fyllde ett halvår igår. Tänk att han har blivit sån stor! Dagen till ära så fick han mätas och vägas på BVC och han var strax över medel på vikt och strax under medel på längd... lite fyrkantig alltså, men det tyckte de bara var bra! Han kommer att behöva den där lilla extra vikten nu när han kommer att skjuta lite mer i längden.

I Fredags var vi på akuten med honom för att han hade lite tungt och rossligt med andningen - Där fick vi lära oss att en varierad rytm på andningen var ett gott tecken (icke bakteriellt) medan en jämn men tung och snabb andning , som inte varierar i rytm, kan vara allvarligare. I vilket fall som helst bör småbarn få hjälp med att lösa upp slemmet även om det inte är bakteriellt annars kan det utvecklas till det. Hemma kan man spola varmt vatten inne i badrummet så att det blir ånga därinne. Sedan tar man in barnet i badrummet i några minuter och då får barnet lite lättare att andas och slemmet löses upp av ångan. Annars kan de få andas förångad koksalltösning på vårdcentral (eller barnmottagning?).

På akuten sa de att han var lite tung för sin ålder, men det tyckte inte de på BVC att han var. De visade mig diagrammet och sa att vikten kommer att komma väl till pass såsmåningom. De tyckte även att han verkade vara uppmärksam, snäll, nöjd och stark! De tycket att han var tidig med att ta pincettgrepp (plocka med mellan två fingrar), men han har alltid varit tidig rent finmotoriskt, desto mindre intresserad är hanav de större rörelserna (vända sig, kräla, hoppa osv) Inte för att han är sen med det.. bara inte vidare intresserad. Jag antar att de tar ut varandra.

Älskade lillegubben äter mammas hemlagade ärt- och morotspure.

Personligen hade jag en kämpig och lite grinig dag igår. Inte alls roligt att allt går tvärsimot och sedan värk efter det! Men idag blir det nya tag då jag och Sara Lovisa ska gå på vernissage och vara kulturella.

Kommentarer
Postat av: saralovisa

Åh gulleOtto! Bvc verkar som en mycket mer pålitlig informationskälla:;)



Jo alltså jag tycker nog att det kan få heta second breakfast fastän man sen äter lunch,.. även om det är lite brunchvarning. Hoho jag njuter av valfriheten att kalla alla måltider för lustiga saker. Det känns så mycket godare då!

2011-01-11 @ 11:36:03
URL: http://saralovisa.webblogg.se/
Postat av: inteutanmindotterochson

Ha ha, han är exakt som lillebrollan i detta hus; över på vikt & under i längt..men, det är bara bra! Skulle det bli sjuka så har det att ta av! =)

Kram!!

2011-01-11 @ 22:15:32
URL: http://inteutanmindotter.blogg.se/
Postat av: Cornelia

Haha! Åh vilken sötnos!

2011-01-28 @ 18:04:02
URL: http://bitterheterna.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Följ min blogg med Bloglovin