Okänd liten soldat

När vi kom hem efter utflykten till Näsåker fick vi oss en otrevlig (men ack så söt!) överaskning. Ett ungt par hade hittat en liten katt efter vägkanten. Eftersom de hade en lång resa norrut framför sig kunde de inte ta sig an katten. Min bror som "känner" alla katter i byn visste inte vad det här var för katt. Ingen av oss förstod var den kom ifrån för där den hade hittats var det inga människor som bodde, det fanns inga på flera kilometers avstånd som hade några kattungar heller.

Kattungen måste ha varit omkring 12-14 veckor gammal och hade en svart och vit päls: En vit linje mellan ögonen som delade sig vid nosen, vita strumpetassar och en vit haklappshals. Vi tror att det var en liten hane och han var så söt.


Dessvärre var han svårt skadad i benet. Han hade ett stort sår som han antagligen hade haft ganska länge eftersom det var fullt av mask i såret. Masken hade ätit rent kring benpipan som såg torr och avgnagt ut... näe precis, det var ingen trevlig syn. Men han verkade inte känna av sitt ben alls! Det hängde som om det inte hade tillhört kattens kropp, löst hängande som om det hade gått ur led. Resten av katten var hel, men han var mager, skakig och hängig.

När han fick vatten och vila syntes det att han var medtagen, huvudet började vissna och ögonen såg febriga ut. Han hade antagligen en infektion i kroppen ifrån såret och vi konstaterade att han bara skulle lida ifall vi höll honom vid liv för att kunna ta honom till en veterinär som bara skulle avliva honom i vilket fall som helst. Farsan ringde en kille i grannskapet som hade gevär, han kom och gav den lille katten ett nackskott. Katten dog direkt utan några som helst nervryckningar.   

Huvva, det svider i hjärtat när jag tänker på hur ensam, hungrig och sjuk den katten måste ha varit därute vid vägen. Tillsynes på såret så måste det varit åtminstonde 4 dagar gammalt, kanske en vecka.

Den natten satt vi uppe länge och funderade över hur det kom sig att en liten kattunge, knappt gammal nog att flytta hemmifrån, kunde befinna sig därute vid vägen där ingen bor. Ingen av oss kunde sova, istället drack vi vin och tänkte på den olycksdrabbade lille krabaten.

Kommentarer
Postat av: inteutanmindotterochson

USCH, får tårar i ögonen när jag läser detta...stackars lilla plutt!!! =(

KRAM

2011-08-11 @ 11:49:09
URL: http://inteutanmindotter.blogg.se/
Postat av: Everlasting

Men åssetuss, stackars stackars liten! Det måste har varit jobbigt att se till att han fick vila.

2011-08-11 @ 18:42:44
URL: http://kattisbiggestfan.blogg.se/
Postat av: saralovisa

Fyfan vad illa jag mår nu. Nej, åh vad hemskt! Bajs.....

Tack för att ni gjorde något åt lidandet Tesa. Även om det är så hemskt att det inte bara finns ett magiskt pulver som fixar allting!

2011-08-11 @ 23:52:07
Postat av: LinaPiraten

Magont och ledsen i själen.

Det finns ingen förståelse alls för detta.

Tack för att ni tog bort honom,även fast det måste ha känts hemskt det med.

Kanske tur man inte får veta hur det gått till,man skulle nog ha förföljt dom människorna till döddagar som "lämnat" honom där.

2011-08-12 @ 07:26:42
URL: http://piratdrottningen.blogg.se/
Postat av: Alva

Nej, fy så hemskt! Stackars liten..

2011-09-16 @ 00:17:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Följ min blogg med Bloglovin