Läkarbesöket

Besöket hos allmänläkaren gick som förväntat.

Detta är vad jag förutspådde:

Läkaren -Ta dina mediciner! Jag skriver ut lite till åt dig... näe inte behöver väl du träffa någon specialist! vad ska det ge?! Men du kan få träffa vår eminenta kurator (=en medömkande medelålders dam som tycker synd om dig). Har du förresten provat att ta två Alvedon istället för en?


Detta är vad som hände:

Jag berättar först i stora drag varför jag är där. Samtalet fortskrider ungefär på detta vis..

Läkaren -Ta dina mediciner och satsa på att sluta helt med amningen. Näe, du behöver inte träffa någon specialist men du kan få komma till någon av våra kuratorer eller vår psykolog.

Jag - Jag har migrän flera gånger i veckan och nästan alltid värk i nacken, axlar och kring pannan...

Läkaren - Har du testat att ta två Treo? Gör det!

Jag - Mjaa, jag har tagit det förr men jag slutade eftersom jag har lätt att få magkatarr. Treo är väl inte så bra för magen, eller hur?

Läkaren - Ingen fara om man tar dem sällan.. så ta dem du!

Jag - (tänker) undra just vad "sällan" betyder för honom... jag sa just att jag hade ont i princip hela tiden!

Läkaren - Bra, då säger vi så! och jag kontaktar någon av de samtalskontakterna vi har här...

Jag - jag är inte ute efter någon samtalskontakt! Jag vill ha mina diagnoser ställda en gång för alla så att jag slipper halvgjorda genomgångar varenda gång jag blir dålig.

Läkaren - Nee.. jag tror att vi gör så här att du får någon att prata med.. och så höjer vi medicinen och så slutar du med amningen..

Jag - Okej, tack då..

Läkaren - Ja, ha det så bra! ring om du behöver dina recept förnyade.


Inte helt olikt det jag förutspådde, heller hur?

Jag fick telefonnummert till vårdcentralens psykolog. Jag har haft henne förut och gillade henne inte något vidare men jag får väl ge henne en chans till.

Det kan dock förarga mig att jag skjuts runt i samma hjulspår hela tiden. Om tre år har jag har varit behandlad inom psykiatrin i halva mitt liv (HALVA LIVET!) och de kör fortfarande med samma fruktlösa metoder som jag lärt mig utantill för länge sedan. Det känns lite bittert till smaken.

Jaja, ny dag och nya tag!

Kommentarer
Postat av: saralovisa

Åååååh vilken ångest man får i maggropen av att läsa det här. Snacka om att unvika att göra en djupdykning i det verkliga problemet!



Quinoan vart superbra! Jag adderade röd pesto och turkisk yoghurt:)

2011-04-16 @ 17:40:30
URL: http://saralovisa.webblogg.se/
Postat av: inteutanmindotterochson

kan bara hålla med saralovisa! vilket jäkla mörker! helt vansinnigt!!!!

massor av stärkande kramar!!!!

2011-04-17 @ 07:41:35
URL: http://inteutanmindotter.blogg.se/
Postat av: sofia

fy fan va vidrigt skött! jag mår illa när läkare skriver ut medicin istället för att gå till botten med problemet, när du tillockmed bad om det!! ta två treo, jag dör!!

2011-04-18 @ 14:03:37
URL: http://ekstromsofia.blogg.se/
Postat av: Harriet

Jag har också varit behandlad inom psykiatrin halva livet och råkar ut för samma sak som dig varje gång jag är sjuk. Vad jag än har så låter "det som nån typ av ångest eller oro". Och det kan vara allt från huvudvärk, feber, magsjuka...

2011-04-19 @ 21:37:40
Postat av: Malin

Meeeen så irriterande. Mest för att jag känner igen mig. Kan du inte byta läkare? Du får inte ge upp (jo, du får du men jag vill inte det =)). En bättre rekommendation om man har huvudvärk och värk i axlar/nacke etc borde väl vara kontakt med sjukgymnasten?



Har inte hunnit läsa ditt föregående inlägg som kanske berör just detta men jag tänker att när man har ångest i journaler så känns det som att vissa läkare avfärdar allt man känner.



Alltså, nu kommer jag kanske verka lite stalker men det är jag inte. Jag troooor att jag spotade Saralovisa (som jag bara sett på sin blogg) på bvc där jag bor, och ni är grannar och nu tänker jag att då kanske du pratar om den psykologen som jag har gått hos som har seriöst hjälpt mig att rätta upp hela mig och hjälpt mig bort från panikångest (alltså att vi har samma vårdcentral). Jag har varit hos en Margareta iaf!



tjo

2011-04-22 @ 07:16:38
URL: http://upp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Följ min blogg med Bloglovin