Årsredovisning 2010

Som vanligt kan ni klicka på bilderna ifall ni vill se dem i större format.

Januari
Året 2010 började med min gravidtrötthet och illamående. Även om de första gravidkrämporna hade blivit bättre så var jag fortfarande grymt sliten. Dessutom hade jag grymma nacksmärtor efter ett intensivt skrivande på min C-uppsats. Nyårsaftonen (se bilderna nedan) firades liggandes i soffan med värmekudde och ett glas äkligt alkohofritt vin. Vänner kom förbi och vi spelade TP och jag var ett hormonellt vrak.

Jag kände mig oerhört gravid även om det knappt syntes på min mage. Jens rakade av sig håret. Jag hade grava jordnötssmör-begär.

Februari
Jag minns att jag kände mig jättetjock! Jag hade mycket att göra i skolan och Flisan hjälpte mig med läxorna genom att sova på saken. Jag fortsatte att äta mängder av jordnötssmör och dricka juice.


Mars
Jag fick vårkänslor och gav mig själv tulpaner lite nu och då för att hålla humöret uppe. Jag blev allt tjockare och.. ja, jag åt fortfarande jordnötssmör och drack juice.

April
Jag städade, städade, städade, rensade, sorterade, kastade bort. Jag hittade kryp i klädkammaren och fick panik. Dessutom fick jag allergiska reaktioner så jag var tvungen att städa med en mask för ansiktet (därav märkena i ansiktet på bild nr två).

Maj
Våren var här på riktigt! En efterlängtad sol och en underbar vårvärme kom tillbaks. Vi gjorde studiebesök på förlossningen och jag kände att lustgasen var något som jag kunde vänja mig vid ;)  Jag hade slutat käka jordnötssmör och gick istället över till stekt ägg i olika varianter. Jens hade glasutställning och jag hade vuxit ur alla mina kläder.

Juni
Juni kantades massor av korta promenader och mängder av glass. Jag hälsade på mina föräldrar ute på landet och jag kände melankoli över att farmors hus skulle säljas. Förvärkarna kom igång kraftigare och vi väntade och väntade... Jag sov fruktansvärt dåligt och ville inget hellre än att lillen skulle komma ut.



Juli
I början av juli ville jag inte vara gravid längre så jag började gå i trappor och käka mängder av ananas. Förvärkarna var lika som i Juni - oregelbundna och jävligt jobbiga. Jag hade problem med carpaltunnlarna och jag hade lindade handleder under nätterna (bild nr två visar hur vätskeansamlingarna skapar fördjupningar efter lindningen).

Men till slut var det dags och vi åkte in på förlossningen den 9e juli. Jag fick min efterlängtade lustgas.. och naturligtvis vår efterlängtade son!

Augusti
Augusti var som en dimma. Jag ammade, ammade, ammade och ammade - Det fanns verkligen inte tid för något annat. Ibland tog vi små promenader men det var jobbigt eftersom han var tvungen att äta hela tiden, dessutom mådde jag pissdåligt.


September
Lillknodden växte så det knakade, men inte tillräckligt...

Oktober
Vid tremånaderskontrollen visade det sig att han inte gick upp i vikt så pass fort som han skulle. Han gick bara upp en tredjedel av vad han skulle så. Vi var behövde sätta in mjölkersättning. Nu började jag må lite bättre och humöret blev stabilare även om vintertröttheten gjorde sig till känna. Jag hyrde en bröstpump i ett försök att öka mjölkmängden i det "ickefungerande" bröstet - det gick sådär halvbra.

November
Otto fick en massa besök denna månad: Mormorn & morfarn, farmorn & farfarn, och många många fler. Vi firade Jens första farsdag och jag satte igång med att måla igen efter ett lååångt uppehåll.


December
Första advent kom och Otto hade flera fina julinspirerade dräkter. Katten började plötsligt lägga sig demonstrativt på bordet, kanske bestraffade hon oss för att vi kastrerat henne tidigare samma månad.

Otto visade sig vara en mästare på att äta! Dessutom fick han flest julklappar - massor av leksaker i sprakande färger!


Övergången 2010-2011 firades hos grannarna på andra sidan kvartersgården (jag har tjuvat bilden av dem).

Gott Nytt År!

Kommentarer
Postat av: erika

ni är så fina så jag blir alldeles gråtmild :-) skulle vara såååå roligt att träffa er...



gott nytt år till er & många många kramar från oss alla tre!!!

2011-01-01 @ 21:59:11
URL: http://www.erikabergstrom.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Följ min blogg med Bloglovin