Huvva! 2 - fortsättningen

Hmm... ska man kanske begrunda förra inlägget med lite klarare ögon idag då?

Det är inte alls särskilt roligt att inte klara av vardaglig stress och press. Något som för många kan tyckas vara lite enerverande för andra blir ett becksvart mörker för mig (ifall jag är på det humöret). Jag förstod det inte då, när jag skrev inlägget, men nu fattar jag vad det handlade om. Såhär var det:

1. Vi skulle tvätta och jag satte mig för att sortera tvätten. Jag såg hur mycket tvätt det var och förstod plötsligt att det enda jag har tvättat på senaste tiden var lillens kläder. Klart att grabben ska ha rena kläder! men allt annat har fått stå där i tvättkassarna, som vuxit till berg av tvätt och förnekelse. Men nu gick det inte att förneka längre - detta var kaos. Jag kände at vi aldrig skulle få allt tvättat (vi har tvättstugan tre hus ifrån vårat) och att det bara var att börja kasta allt i soporna istället. Detta gjorde mig bitter. Tvättkaoset påminnde om mig själv - Det var jag som var smutstvätten och smutstvätten var jag!

2. Jag hör ett skrik och ett jäkla buller ifrån köket. Min käre livskamrat hade klivit på och snubblat över sopen och sopskyffeln. Jag hade precis köpt nya eftersom de gamla hade gått sönder. Nu var även de nya trasiga. Karln hade inte bara snubblat över sopen och sopskyffeln, han hade även knäckt av stången på sopen. Denna stång hade flygit upp i ansiktet på honom så han fick sig ett slag över ögat. Jag ignorerade hela senariot eftersom jag tycket att jag hade nog med mig själv.

3. Eftersom jag inte ville ge Jens uppmärksamhet över detta (förutom att jag blev förargad över att han hade haft sönder sopen) blev han sur på mig - Du kan väl fråga hur det gick! gnällde han med plutande underläpp. Jag tänkte att det kunde väl inte vara så farligt eftersom att han varken blöder eller har tappat medvetandet, så jag sa bara - Vadå? ska jag tycka synd om dig? du har ju gjort sönder sopen!! som om sopen vore det viktigaste...

4. Efter det blev allt svart och fult. Jag kunde inte prata med min sambo eftersom jag bara blev arg på honom för att han inte förstod. Jag var så ledsen över att "jag var smutstvätten och smutstvätten var jag" att jag höll på att krackelera av äckelkänslor.

Tvätt, tvätt, tvätt, samt en osorterad garderob.


Jag stannade uppe den natten, för hur tusan skulle jag kunna sova med alla osorterade tankar i huvudet. Jag har sorterat tvätten för olika gradantal, vitttvätt, kulörtvätt, akuttvätt, kan-vänta-tvätt och jag har kastat en hel del sängkläder. Sedan sorterade jag i städskåpet, men det har inte blivit klart och det känns som att det aldrig kommer att bli det.

Nu kan jag inte plocka och sortera mera för jag orkar inte påminnas om hur jag känner mig. Istället för att sortera har jag broderat - det påminner mig inte om mitt inre! Broderiet samlar och fokuserar energin på en och samma plats utan att kännas destruktiv (jo att sortera smutstvätt är destruktivt för mig eftersom ja inte kan låta bli att blanda in min självbild i det).

Näe nu är det slutklagat! I kommande inlägg ska jag försöka lägga fokus på sådant som gör mig glad. Hahaha.. önska mig lycka till! ;-)

Kommentarer
Postat av: saralovisa

Jag känner igen mig så i ditt tvättresonemang. Det ät svårt att bry sig om en seop i ögat när man har trasslat ihop självbilden med kaoset runt i kring.

Huuuvaaa!



Teresa! Jag har sovit 11 h det här dygnet!!!

Vart så less att så fort jag vaknade så gick jag bara och la mig igen. Nu var jag tvungen att fylla på magen med lite mackor. Men detta är rekord!

2011-02-08 @ 13:03:24
URL: http://saralovisa.webblogg.se/
Postat av: petra

kan känna igen mig i det du skriver...men, vet du vad mitt knep är?! jag brukar försöka vända mina tankar mot mina barn och tänka:

"va fan, tvätt, städning o.s.v, skit i det! jag har ialla fall världens finaste barn & det är det viktigaste!"

stärkande kramar i massor!!!

2011-02-08 @ 21:02:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Följ min blogg med Bloglovin