tillväxtperiod

Lillpojken har blivit 4veckor gammal och vi misstänker att en tillväxtperiod är på intågande. Plötsligt vill han äta och snutta bröst hela dagarna. Då han inte käkar eller snuttar så måste ja bära på honom hela tiden - Jens duger i några minuter men sedan vill han att jag ska ta honom igen. Han sover mycket kortare perioder under dagarna än vad han brukar.


Detta har inneburit maratonamning utan dess like (och bröstvårtor som svider). Eftersom jag har haft lite torrt på bröstmjölksfronten så har vi även matat med modersmjölkersättning och nu har han snuttat bröst all ledig tid mellan målen med ersättning.

Ta-i-trä men jag tror att tuttarna har börjat producera lite mer mjölk i och med det att lillen har "hängt" i dem de senaste två-tre dagarna - det verkar som att han inte orkar äta lika mycket av ersättningen längre. Det hade varit så grymt skönt att slippa flaskor, uppvärmning/tillagning, istället bara kunna kasta fram pattarna när han blir hungrig.

Vi får väl se. Förhoppningsvis lyckas jag då gå från att amma 50% till att åtminstone amma 70%
Ja det går då ingen nöd på honom längre för han har då fått en präktig dubbelhaka :D))

Dubbelhakan! (klicka för större bild)

Kommentarer
Postat av: Karolina

Det märks att vi har två småttingar i samma ålder, ungefär exakt en månad emellan. De verkar bete sig lite på samma vis!! Tidskrävande men så härliga!! Amning är verkligen ett kapitel för sig, här komplettera vi också med ersättning då lillan haft svårt att gå upp i vikt annars. Lycka till och njut av ert lilla knyte!

2010-08-09 @ 06:48:09
URL: http://Hippii-syr.blogspot.com
Postat av: saralovisa

Åh lillOtto!!

Stackarn, det måste vara jobbigt för honom och lite slitsamt för er. Hejja hejja!

Hoppas tuttarna sätter fart :)



Shit vad häfitgt med ultraljudsfilmen, ja om en vecka så måste ju knodden faktiskt vara så stor. Det går knappt att fatta!

I vilken vecka slutade din mage kännas som bukfetma och istället anta formen av en gravidmage?

2010-08-09 @ 17:34:57
URL: http://saralovisa.webblogg.se/
Postat av: Petran

Han är verkligen en goding! Ni lyckades verkligen! =)

Kramar i massor!

2010-08-09 @ 21:49:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Följ min blogg med Bloglovin