det kryper!!

Under påsken har jag  låtit mina bygga-bo-hormoner blomma ut för fullt!

Jag har rensat bort en rad onödiga saker och placerat mängder av prylar i förrådet. Hurra för mig! Dessutom har snickaren varit här och satt upp en ny hatthylla och rörmokaren har behagat oss med ett nytt handfat. Så man kan säga att det har hänt mycket under de senaste dagarna.

Men det som har påverkat min mest under dessa dagar (och nästan drivit mig till hjärtstillestånd) är av det mindre tillfredsställande slaget: Pälsängrar!

Huga då, det kryper i kroppen när jag tänker på dem!
Det var nämligen så att när jag rensade bland alla gamla saker i klädkammaren så hittade jag en låda i vilken jag hade packat in ylletextilier samt en vacker gammal afghansk päls. Jag hade sparat denna vackra päls för att jag hade tänkt att ta den till en körsnär som skulle kunna sy in den i rätt storlek... och det blev ju inte av såklart.

Jag har ingen bild på hur min vackra päls såg ut under sina glansdagar, men jag hittade en bild på ebay som liknar den jag hade:
Jag vill dock påstå att min såg mer "äkta" ut då den hade lång päls även inne i själva jackan.

Anyways, jag öppnade lådan för att ta ut och vädra det som låg i lådan och... fy faen!!!
Det första jag upptäckte var att jackan föll sönder, som om den vore porös på nåt sätt, sedan såg det ut som att jag hade aska på händerna (vilket jag senare identifierade som pälsänger-bajs!!) och sedan såg jag krypen...


Jag tryckte ned allt i lådan igen och skrek efter min karl att han måste ta kartongen till soporna illa kvickt. Det kröp i kroppen och jag kände mig så grymt smutsig.
Som ni kan förstå så var jag tvungen att granska igenom alla textilier och slänga allt som såg misstänksamt ut. Som tur var hittade jag inga fler kryp, men alla ylletextilier blev ändå kastade i soporna för att jag inte kunde utstå tanken på att det kanske levde något i dem.

Man han ju inte hålla en småkrypsuppfödning i sin garderob när man ska ha småbarn i lägenheten!!
Uhhga och fy, alltså jag höll på att börja grina av uppgivenhet.

Så sanerade vi hela klädkammaren och sedan fick Jens måla alla hyllor vita, så att man ska kunna se eventuella framtida kryp mot den vita bakrunden. Sedan googlade jag efter tips mot pälsängrar och det visade sig att de tycker illa om aromatiska oljor. Vilken tur att jag är de aromatiska oljornas mästarinna!

Här har ni några tips (utan kemiska preparat):

*  Den traditionella lavendelpåsen-metoden ska tydligen fungera.
*  Ta en bomullstuss och dränk in i aromatiska oljor. Gör ett litet tygknyte med bomullen i och lägg knytet där det behövs.
*  Smörj in "kryphål" och gömställen med aromatisk olja (typ springor mellan golv och vägg eller mellan hyllplan).
*  Både mal och pälsängrar verkar hata doften av rödceder. Rödseder-puckar/ringar och olja brukar gå att köpa (tex här: slegh.se) och puckarna fungerar bra att placera i lådor eller andra ställen där man förvarar textilier.

Med en grundligt rengjord och nymålad klädkammare, med aromatiska knyten utplacerade kändes allt mycket bättre. Min själ fann lugnet och inatt klockan tre kunde jag äntligen somna med ro i sinnet.

Så fint det blev!


Bebisens sängkläder, koftor och snuttefiltar på plats!

Fina vita hyllplan. Förut var de i masonit-färg.


Hmm... inte bäst på kalligrafi direkt.

Åhh vilken tillfredställelse!
Ja, så var det bara att hugga tag i nästa projekt... städa ateljén :S

Kommentarer
Postat av: Kiki

Oh, vad fräscht & fint! :)

2010-04-09 @ 09:50:27
Postat av: erika

Vad fint ni har gjort! & bäbisens saker är på plats oxå :-)



Länkarna brukar inte vilja fungera som jag vill på bloggen morr* men jag har fixat det nu & bäbiskläderna kommer ifrån lindex! Visst är de söta som socker??



Många många kramar

2010-04-11 @ 19:58:27
URL: http://meja.myshowroom.se
Postat av: erika

Ville bara titta förbi & tala om att jag äntligen fått till länkarna till favvobloggar på vår blogg så nu kommer jag att, enkelt, kunna komma förbi lika ofta som tidigare :-)



Vill pusha för några utmaningar som kommer ut för första gången hos oss idag! Kolla förbi oss efter tre vettja & kolla om det är något för dej :-) jag håller tummarna för att du hänger på! (om du missar själv inlägget ligger de över vår header under rubriken "utmaningar")



Ha en finfin dag

kram

2010-04-12 @ 12:56:31
URL: http://meja.myshowroom.se
Postat av: erika

Ja, men det är lite det som är grejjen: Om jag inte gick i mitten av bron, eller vände vagnen bort från vägen drabbades jag av irrationell ångest! Fy f*n! Det var en jobbig tid det där :-D



Många kramar på dej & din vackra mage

2010-04-13 @ 21:33:08
URL: http://meja.myshowroom.se
Postat av: Elisabeth

Oj så fint det blev.

2010-04-18 @ 18:57:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Följ min blogg med Bloglovin